Kommunen løber igen fra sit ansvar
Kommunen løber igen fra sit ansvar.

I sidste uge, kunne man her i spalterne læse Kommunen frikendt i byggesag. Hvordan kan Gladsaxe Kommune tillade sig sådan en fremstilling, når sagen endnu ikke er afsluttet?
Sagen, som sikkert de fleste har hørt om, er det ni etagers kontorhus, som kommunen godkendte, at NCC måtte bygge i min baghave, så der både er indkik og mange skyggescener for mig og min familie.
Man skulle så tro, at kommunens advokatfirma undersøger tingene og hører involverede parter. Men jeg og andre i området er part i sagen og er slet ikke blevet hørt. Er alle relevante oplysninger ikke kommet frem. Man har kun hørt partsindlægget fra kommunen.
Jeg har klaget til Statsforvaltningen over sagen. Det tyder ikke på, at kommunen er så samarbejdsvillig med dem. Statsforvaltningen har store problemer med at få oplysninger fra Gladsaxe Kommune. Hvorfor samarbejder kommunen ikke om sagen? Så der kunne laves en uvildig undersøgelse, før der kom et svar fra Statsforvaltningen.
Med hensyn til Horten-rapporten står der skrevet sort på hvidt, at kommunen har begået fejl, at skyggevirkningerne er mere omfattende end der lå til grund for udstedelser af byggetilladelsen. Derudover var der ved vedtagelsen af lokalplanen ikke projekteret et projekt for grunden, så der burde have været partshøring hos borgerne. Det er bekymrende den dobbeltrolle som kommunens sagsbehandler har haft i den her sag. Vedkommende har siddet med på begge sider af bordet – for kommunen og bygherrer. Hvor er objektiviteten? Det var måske derfor, at det tog 48 minutter at udstede byggetilladelsen?
Det er komisk, at Borgmesteren udtaler, at borgerne hellere må høres en gang for meget end en gang for lidt. Det er slet ikke sket her.

Flemming Hansen

1 kommentar om “Kommunen løber igen fra sit ansvar”

 1. Michael Fog siger:

  Jeg vil gerne tilføje et par spørgsmål til borgmesteren :

  1. Ville du bo hvor Flemming bor..?
  2. Synes du at forløbet i sagsprocessen har været optimal ?
  3. Synes du at det er fair når man køber et hus for tyve år siden , hvor den tilstødende lokalplan siger max 3 etager, at man så vælger at godkende 9 etager uden en parthøring.
  4. Støtter du dig til rapporten eller synes du ikke det er 100% fair at Flemming Hansen og hans udsatte familie får erstatning ?

  Håber du vil svare uden de politiske briller på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top