annonce
Morgendagens jazzstjerner
Musikskole-01-45-15.jpg
Der blev spillet swingmusik fra 30erne, James Bond-tema, bossa nova etc. De unge kom vidt omkring i det musikalske landskab. Foto: Kaj Bonne.
Børn og unge spillede big band jazz

I lørdags mødte en flok spændte musikskoleelever og professionelle big band musikere i en musikalsk jazzworkshop som en del af samarbejdsprojektet Jazzens Saga. Workshoppen afsluttedes med en koncert på Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus, hvor børn og instruktører i samspil viste det, de havde øvet på i løbet af dagen.
” Det er en grundlæggende opdyrkning af jazzfødekæden, vi er med til at skabe med dette projekt” fortæller souschef for musikskolen, Peter Rønn.
”Vi giver de unge en totaloplevelse, hvor de er en del af et totalt tjekket set up, møder dygtige lærere og professionelle musikere, som de får lov til både at spille sammen med og opleve i deres rette element i deres big band.”
Gladsaxe Musik- og Billedskole afholdt en lignende workshop sidste år, da Jazzens Saga blev afviklet første gang. Her oplevede de, at eleverne rykkede sig så meget på en enkelt dag, at begynderholdet pludselig lød som om de var langt mere øvede. Dagen gav sammenhold blandt de forskellige hold og aldersklasser – de lyttede til hinandens koncerter og hele huset summede af jazzmusik.

Adrenalin til vækstlaget
I år blev workshoppen afholdt i samarbejde med Kvintoratet, der er et samarbejde mellem musikskolerne i Ballerup, Furesø, Gladsaxe, Herlev, Gentofte. På den måde medvirker dagen og den afsluttende koncert til at løfte big band og jazz traditionen og give de unge musikere en fornemmelse af at være en del af et miljø, hvilket kan være en svær opgave for den enkelte musikskole, mener Peter Rønn. ”Vi giver eleverne mulighed for at se, at jazz også er for unge, og for at snuse til de forskellige genrer inden for jazzen og finde ud af, hvad de selv kan lide. Vi giver jazzvækstlaget et skud adrenalin!”
Som en del af Jazzens Saga har musikskolen fokus på at sikre, at der også bliver skrevet nye kapitler i den saga: ”Vi præsenterer ikke bare morgendagens jazzstjerner, vi er også med til at designe morgendagens jazzlyttere, og det er jo mindst lige så vigtigt,” afslutter Peter Rønn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top