Novozymes har verdens bedste forskermiljø
Novo Nordisk kommer ind på en tredjeplads på en ny verdensrangliste

Det amerikanske magasin Science Magazine har netop kåret Novozymes som virksomheden med det bedste forskermiljø i verden. Dermed fortsætter Bagsværd-virksomheden den flotte linje, som nabovirksomheden Novo Nordisks administrerende direktør Lars Rebien lagde for to uger siden, da han blev valgt til verdens bedste leder.
Science Magazine har udarbejdet en verdensrangliste med de 20 bedste virksomheder. Og det må da også vække glæde, at Novo Nordisk optræder på tredjepladsen på denne liste. Kun den amerikanske medicinalvirksomhed Regeneron Pharmaceuticals kunne på andenpladsen udfordre de danske giganter fra Bagsværd.
– Vi er en mellemstor virksomhed, og rent faktisk betyder det noget, siger Peder Holk Nielsen, administrerende direktør for Novozymes: – For det gør det muligt at opretholde et familielignende miljø og alligevel stadig operere globalt.
Som verdens største producent af industrielle enzymer og mikroorganismer anvendes Novozymes’ bioteknologi af virksomheder overalt i verden på at spare energi, vand og råvarer i en bred vifte af produkter, fra vaskemidler, tekstiler og øl til biobrændstoffer, dyrefoder og afgrøder.
– Vi er meget stolte over at blive anerkendt som den bedste arbejdsgiver hos dette førende videnskabelige tidsskrift, siger Per Falholt, der er vicepræsident med ansvar for research og udvikling i Novozymes.
– Vi udvikler biologiske svar på nogle af de største udfordringer i vor tid. Vores voksende verden har brug for mere mad, bedre landbrug, vedvarende energi og ren luft og vand. Vores produkter gør virkelig en forskel, og jeg tror, det er en stor motivation for alle på Novozymes, siger Per Falholt.
Undersøgelsen er foretaget inden for bioteknologi og farmaceutisk industri og beslægtede medicinale industrier. Sådan noget som at være ”innovativt førende i branchen”, ”behandle medarbejderne ordentligt” og ”socialt ansvarlig” tæller godt i det samlede regnskab.
På listen optræder 13 amerikanske, tre tyske, to danske samt en virksomhed fra henholdsvis Schweiz og Indien. Sidste år var Novozymes ikke med på listen, mens Novo Nordisk gled en enkelt plads ned fra andenpladsen, mens Regeneron Pharmaceuticals måtte afgive sin topplacering til Novozymes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top