Nyd skoleelevers tegnetalent
Bogmærker-03-47-15.jpg
Claus Wachmann, der er formand for børne- og undervisningsudvalget, overrakte præmier til vinderne fra Stengård Skole. Foto: Kaj Bonne.
Elever fra Stengård Skole skabte bogmærker

I de næste par måneder vil borgere I Gladsaxe kommune få glæde af en bogmærkekonkurrence, som blev afholdt på Stengård skole i samarbejde med Bibliografen og Fang-fortællingen.
Bogmærkerne, der kan fås på alle folkebiblioteker, er nemlig tegnet af elever fra Stengård skole over temaet ”Helte og heltinder”.
De fire flotte bogmærker, som vandt er tegnet i hånden af: Jonas Kleis 7b, Sofie Petersen/Sofia Tagmose 6c, Freja Amalie Povlsen 2a og Asta Pihl Zimling 1b.
Søren Nielsen 6c har “tegnet” et digitalt bogmærke, som er den femte bogmærketype. Bogmærkerne er udvalgt af et dommerpanel af elever og personale på Stengård skole.
Konkurrencen blev stablet på benene, da nogle elever fra 7. klasse henvendte sig på læringscenteret og foreslog, at lave en tegnekonkurrence på skolen. Ideen udviklede sig i et samarbejde mellem skolens læringscenter, eleverne og folkebiblioteket.
Netop samspillet mellem de tre aktører: elever, læringscenter (skolebibliotek) og folkebiblioteket har bidraget til at gøre konkurrencen ekstra interessant: Vinderbogmærkerne kommer ud til et bredere publikum, og det skaber et helt andet fokus. Ydermere kan borgere i Gladsaxe kommune få et indblik i, hvad der sker på skolerne i deres lokalsamfund.
I forbindelse med konkurrencen har en gruppe elever deltaget i en tegneworkshop i bibliografen med tegneren Mårdon Smet. Det har været en kæmpe oplevelse for eleverne at blive undervist af en professionel tegner, som blev mulig grundet samvirket.
Claus Wachman, som er formand for børne- og undervisningsudvalget uddelte præmier til vinderne i Bibliografen i fredags. Herefter så eleverne Antboy 2.
Bogmærker 01 47-15
Foto: Kaj Bonne, se flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top