Nye skoledistrikter igen
Det er uomtvisteligt, at der er nødt til at blive lavet nye skoledistrikter. Nogle skoler har for mange elever, hvorimod andre skoler har for få. De forslag, som der indtil nu har været flertal for, er dog samlet set for radikale ifølge Venstre.

Socialdemokratiet har foreslået at flytte vejene omkring Maglegårds Allé og Søborghus Allé fra Søborg til Grønnemose skole. Det medfører en skolevej, der er 4-5 gange længere og meget mere usikker over bl.a. Gladsaxevej. Der er ingen høringssvar, som synes det er en god idé – tværtimod synes både beboerne og skolerne at det er et dårligt forslag. På det lille område har 185 borgere skrevet under på en underskriftsindsamling mod at flytte vejene. Venstre er helt på linie – de veje skal ikke flyttes fra Søborg skole, som de ligger lige op af.
Der er igen fremsat et tåbeligt forslag om at flytte Haspegårdskvarteret til Skovbrynet skole. Det er en absolut dårlig, usikker og længere skolevej gennem Novo´s industrikvarter. Heldigvis blev det igen afvist i 6. time.
Mange borgere har opfordret til at Toftekærsvej og Snogegårdsvej fortsat skal tilhøre Vadgård skole. I stedet kan man flytte området nordvest for Gammelmosevej til Stengård skole. Disse veje har en kortere og bedre skolevej til Stengård frem for Vadgård skole.
Venstre mener at det er vigtigt at lave langtidsholdbare skoledistrikter med sikre skoleveje for de nye skoledistrikter, der vedtages.

Pia Skou, Venstre
Medlem af Børne- og
Undervisningsudvalget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top