På egne ben i Magdeburg
Amalie Lykke Nygaard Gladsaxe vandt en skønhedskonkurrence og skal til finale i Tyskland

– Det med skønhedskonkurrencer har egentlig ikke været mig. Tidligere har jeg afslået at være med, men så blev jeg spottet i Lyngby Storcenter. Jeg sagde ja til at blive castet blandt 4.000 andre danske piger, og pludselig var jeg blandt de 20 finalister i Miss Queen of Scandinavia, der arrangeres af min manager Josephine Helbrandt, siger 16-årige Amalie Lykke Nygaard, der vandt titlen ”Miss Intercontinental”.
Titlen kvalificerer hende til den internationale finale i den tyske by Magdeburg, hvor hun sammen med 69 andre piger fra hele verden er med i et både krævende og storslået show fra 5. til 20. december. Hun skal trykke borgmesterhænder, deltage i interviews, gallamiddage, presseseancer, TV- og modeshows og tre dages generalprøver. Så Amalie fra Gladsaxe får nok at se til.
Endnu er Amalie ret urutineret som skønhedsdronning og model, selv om hun på det seneste har været igennem en del fotooptagelser. Til den danske finale fik hun catwalk-træning: – Men det kneb altså med at gå på de ti centimeter lange stiletter, og jeg væltede, da jeg øvede mig. Men nu går det meget bedre, siger Amalie, der ankom til interviewet med Gladsaxe Bladet i lange stiletter: – Jeg træner i at gå i dem.
Amalie synes ikke, at hun skiller sig ud fra flokken: – Jeg er bare en helt normal pige. Det kunne dommerne måske lide det. For de sagde, at jeg var en usleben diamant. Muligvis gav det også nogle point, at jeg var så klodset, så jeg væltede på stolen og tumlede rundt foran dem. Jeg grinte bare og charmede mig vel ud af situationen.

Mange kufferter
Amalie Lykke Nygaard flyver alene til Berlin og må de første mange dage stå på egne i Tyskland: – Der er et stort program for alle dagene, og jeg får travlt. Men mine forældre møder op de sidste dage inden finalen. Jeg er dog ikke helt ukendt med at rejse alene, selv om min far er en smule bekymret. Jeg har været på sprogkursus i London, og jeg gik på Efterskole Lindenborg i Lejre, så det skal nok gå.
Den tungeste opgave får Amalie i lufthavnene, for hun skal slæbe en kæmpe garderobe med i adskillige kufferter: – Jeg har allerede fået en del sponsorater, men jeg mangler stadig at få de sidste i hus. Fra Rudi & Harald i Søborg har jeg fået en stor taske og sko, jeg har lånt seks kjoler fra Akrobath i Hadsund, Panayotis i Vejle har sørget for fire gallakjoler, Star Shoes for sko, Glitter i Lyngby for smykker, L’Oreal i Paris og Rimmel i London for makeupen.
Endnu kæmper Amalie for at hente hjælp til en rød bikini, en badedragt, under- og hverdagstøj, stiletter, nogle cocktailkjoler samt en varm, figursyet vinterjakke: – Selv om konkurrencen endnu ikke er startet, så gælder det om, at mit udgangspunkt er så godt som muligt. Jeg vil vise mig fra min bedste side. Under alle omstændigheder kommer jeg til at føle mig som en prinsesse i 16 dage.

Journalistdrøm
Amalie går i 10. klasse på Lyngby Privatskole. Efter sommerferien fortsætter hun i gymnasiet: – Heldigvis går jeg ikke i 1.g, for så kunnet jeg ikke være blevet væk fra undervisningen så længe.
Når studenterhuen engang bliver sat på hovedet, drømmer Amalie om at blive journalist: – Jeg elsker at skrive og fordybe mig. Forud for denne konkurrence har jeg også skullet skrive og ringe til en stribe virksomheder for at få dem til at sponsorere mig.
Den unge pige fra Gladsaxe mangler i hvert fald ikke gåpåmod. Og det får hun brug for i så rigelig grad i Magdeburg: – Jeg er kun 16 år, mens mange af mine konkurrenter er 27-28 år, og de er vant til at blive stilet.

Skønhedsdronning 04 47-15Amalie Lykke Nygaard er 16 år og går i 10. klasse på Lyngby Privatskole. Faderen Jørgen har sit eget tømrerfirma, moderen Julie er salgskonsulent, og storebror Emil på 18 år går i 3.g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top