annonce
Skoledistrikter på plads
Forældreindsats blev belønnet

En underskriftindsamling, læserbreve og en masse henvendelser til byrådspolitikerne bar frugt, da byrådet i onsdags skulle lægge sig fast på de nye skoledistrikter. Børn i nærheden af Søborg Skole kommer alligevel til at gå på Søborg Skole i stedet for at skulle begynde på Grønnemose Skole.
Forældrenes aktion skyldtes bl.a. tanken om at børnene skulle køre længere end hvis de skal til Søborg Skole og at der er en del trafik på Gladsaxevej.
Ved Byrådets behandling af sagen om ændring af skoledistrikter fremsatte viceborgmester Trine Græse (A) på vegne af Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti et ændringsforslag, efter hvilket alternativ 5 bortfalder og erstattes af forvaltningens oprindelige forslag til ændring af Søborgs Skole distrikt.
Et flertal i byrådet stemte for ændringsforslaget.
Det betyder, jævnfør forvaltningens oprindelige forslag, at Dickens Allé 2 – 30, Jonas Lies Vej, Niels Finsens Allé 47 – 67, Niels Finsens Allé 72 – 100 og Søborg Hovedgade 104 – 136 flyttes fra nuværende Søborg skoledistrikt til Buddinge skoledistrikt. I henhold til prognosen vil denne flytning fremadrettet skabe balance mellem skolens distrikt og skolens fysiske kapacitet.

Alternativ 5 bortfalder
Det betyder, at følgende veje og vejstykker, der i alternativ 5 skulle flytte distrikt til Grønnemose, forbliver i Søborg skoledistrikt: Gladsaxevej 22-84, Maglegårds Allé 1-43 og 2-40, Niels Bohrs Allé, Søborghus Allé, Søborg Hovedgade 31-55 og Thor Langes Allé.
Følgende veje og vejstykker, der i alternativ 5 skulle flytte distrikt til Buddinge, forbliver i Grønnemose skoledistrikt: Andersen Nexø Vej, Carl Møllers Allé 7 og 8-16, Gustav Esmanns Allé, Hannedal 5-9 og 6-16, Karl Gjellerups Allé, Marienborg Allé 99-ud og 86-ud, Skjoldborg Allé, Tinghøjvej 5-29 og Vandtårnsvej 6-38 og 5-33.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top