Skoler og foreninger gik hånd i hånd
Bordtennis-47-15.jpg
Der var gang i den ved alle bordene i mange, mange timer i et spil, hvor næsten alle kan få en god oplevelse med det samme, fordi udstyret ikke er så tungt. Foto: Kaj Bonne.
575 børn mødtes til bordtennisturnering

Sportsudvalget har i samarbejde med Gladsaxe Bordtennisklub afviklet ”Store bordtennisuge 2015”. 575 børn fra 1.-9. klasse deltog i stævnet, som blev afviklet over 5 dage på 11 borde i Gladsaxe Bordtennisklub nye bordtennissal på Gladsaxe Stadion.
Der var gang i den, og der er et meget stort potentiale for bordtennis, fordi det er en meget populær aktivitet både for drenge og piger.
Amir Sanchez og Umar Sabeeh fra 8. klasse på Buddinge Skole er med fra dommerkorpset. De skal både dømme og også sørge for at børnene får en god oplevelse. Dommerkorpset bliver ’uddannet’ i den understøttende undervisning i skolen, og de er med ved flere af de mange aktiviteter, som Sportsudvalget arrangerer. ’Vi lærer reglerne og taler om, hvordan spillet er, og så ved vi, hvordan vi skal tælle point’, siger Umar. ’Vi taler også om, hvordan vi kan vise engagement og give børnene en god og sjov oplevelse’, siger Amir.
Også i bordtennisugen var der mødt forældre frem for at se deres børn spille. ’Det handler om at støtte op om børnene og det gode arrangement. Vi har også været med til svømning og hockey’, fortæller en far til en dreng i 2. klasse.
En mor fortæller, at hendes 3 børn alle er med til Sportsudvalgets aktiviteter. ’Jeg synes, det er godt, at skolen deltager, så børnene kommer ud og kan spille mod andre og være sammen med hinanden’.

Håber på nye spillere
For et år siden flyttede Gladsaxe Bordtennisklub til den nye bordtennissal i tilskuertribunen på gammel tribune på Gladsaxe Stadion.
’Vi er nu kommet på plads, og er ved at finde vores ståsted i de nye rammer, fortæller Lars Høgsted.
’Vi har været rigtig glade for at være med, og vi synes, det er gået rigtig godt. Vi vil gerne have, at alle i Gladsaxe finder ud af, at vi har nogle rigtig gode rammer her på stadion.
Jeg tror, at stævnet i vores fysiske rammer giver børnene en god oplevelse, for de får den ægte vare, hvad faciliteterne angår. Nogle børn går allerede til bordtennis, og de får med sådan et stævne lejlighed til at vise deres idrætsgren frem for kammeraterne. De kan måske trække flere med, så vi måske kan få 5-10 nye spillere’.
’Vi synes, det har været sjovt at være med og vi vil meget gerne udbygge vores samarbejde med skolerne. Vi vil hurtigst muligt melde et tilbud ind i kataloget med et tilbud til den åbne skole om at de kan lægge deres undervisning her hos os eller vi kan komme ud på skolerne.
Store bordtennisuge var årets sidste arrangement fra Sportsudvalgets side. ’Det var første gang vi samarbejdede med bordtennisklubben i foreningens rammer, og det er bestemt værd at arbejde videre med. Vi vil hen over vinteren se på, hvordan vi kan udvikle det og samarbejde med flere foreninger til vores mange aktiviteter. Vi kan roligt sige, at når skole og forening går hånd i hånd, så kan verdens hurtigste boldspil for alvor satte Gladsaxe i bevægelse, slutter Guy Rubaudo fra Sportsudvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top