- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Svømmere uden vand

I løbet af 2017 bliver Gladsaxe Svømmehal som ny igen.
Efter nytår starter de indledende undersøgelser og udarbejdelse af udbud. Det
koster tre millioner kroner. Når så man ved, hvad der skal ske i detaljer med restaureringen af svømmehallen, så forventer man at bruge 22 millioner på renoveringen.
– I forbindelse med renoveringen af Gladsaxe Svømmehal i 2017, forventes en længere lukkeperiode.
I starten af det ny år vil de nærmere omstændigheder omkring renoveringen blive afklaret. På baggrund af nuværende kendskab til omfanget af arbejdet, forventes der i 2017 en lukkeperiode på 6-8 måneder, siger Jim Nielsen, administrativ leder for Idrætsanlæggene i Gladsaxe.
Lukkeperioden får naturligvis store konsekvenser for GSC-Gladsaxe Svøm. Klubben foretrækker at lukkeperioden starter i februar 2017.
– Vi er så heldige, at vi er blevet hørt af halledelse, administration og idrætschef. Vi prøver at kompensere efter bedste evne og få tid i Bagsværd og i Blaagaard, siger Kim W. Marquardt, sportschef i GSC.
– Det allervigtigste er vores børn som skal lære at svømme. Vi vil gøre alt for, at deres forhold bliver så gode så mulige uden at de skal transportere sig alt for langt. For vores elitesvømmere bliver det en udfordring at få træningstider om aftenen, men her kan vi trække på de andre klubber rundt om i Gladsaxe. Og
vores voksne motionssvømmere kan måske få tider uden for den offentlige åbningstid, siger sportschefen.
Hvis Gladsaxe Kommune overtager Blaagaard Svømmehal fra Københavns Kommune i løbet af sommeren 2016, når læreruddannelsen rykker til Campus Carlsberg, vil GSC slippe for mange problemer: – Ellers kommer vi på spanden, siger Kim W. Marquardt.
Gladsaxe Svøm har ud over de ovenstående udfordringer nok at se til i øjeblikket. Fra 26.-29. i denne måned er klubben vært for de danske mesterskaber i kortbane.