– Vi er her for de skønne unger
Mørkhøj-Skole-47-15.jpg
Mørkhøj Skoles nye skoleleder Pernille Fabricius ved opslagstavlen på sit kontor, hvor hun har hængt de dejligehilsner fra nogle af skolens yngste elever, som bød hende velkommen, da hun i forrige uge blev indsat. Foto: Kaj Bonne.
I sidste uge blev Pernille Fabricius indsat som ny skoleleder for Mørkhøj Skole

Pernille Fabricius er med sine 57 år ingen grønskolling. Så da hun i foråret sagde farvel til Tre Falke Skolen efter 15 år som skoleleder, var det meningen, at hun havde lukket leddet efter sig. Hun ville læse en master, men blev opfordret til at blive national chef for lærerfagligt mentorkorps i Teach First Danmark, der arbejder med kompetenceudvikling af lærere og ledere.
Og så var det, at hendes tidligere kollega fra Tre Falke Skolen på Frederiksberg, nuværende skoleleder på Søborg Skole og tidligere konstitueret skoleleder på Mørkhøj Skole, Johan Rønne, med skjult bagtanke lokkede hende ud til en kop kaffe på skolen i Mørkhøj. Pernille Fabricius faldt øjeblikkeligt for den umiddelbare og friske stemning på skolen. Pludselig så hun sig selv i færd med at skrive en ansøgning til jobbet som skoleleder for Mørkhøj Skole. – Jeg faldt pladask for de ligefremme elever. De sagde hej og goddaw. Jeg opdagede, at jeg savnede eleverne, for det er altså noget helt andet end at sidde og gøre 30 kandidater fra universiteterne klar til at undervise i folkeskolen, selvom det også var en spændende og givende opgave, fortælle hun.
I 2000 blev Pernille Fabricius hentet til Tre Falke Skolen på Frederiksberg som skoleleder, hvor hun skulle være med til at opbygge en helt ny udskolingsskole: – Det var utrolig spændende at være med til. Det var mit projekt, og måske havde jeg lagt for meget hjerteblod i det, for det var svært for mig at træde det ene skridt tilbage, hvor jeg kunne se de sorte huller. I de sidste par år skete der også store forandringer i forbindelse med reformen. Folk forventede nok, at jeg var den samme, selv om alt uden om mig ændrede sig.

Udfordring
Mørkhøj Skole er ifølge den ny skoleleder en smeltedigel: – Der er en dejlig forskellighed – børnene kommer fra alle miljøer. Potentialet er stort – og personalet er klar til at kæmpe for skolen. På den nationale karakterliste er vi en smule bagud, men det skal vi nok få rettet op på. Der er en vilje og lyst blandt medarbejderne for at kæmpe for sagen, og vi vil gøre os umage for at løfte børnene, siger Pernille Fabricius, der også har et helt nyt ledelsesteam bag sig.
Tidligere var hun skoleleder for 340 børn på Frederiksberg, nu er hun leder for 450 børn i Mørkhøj. Hun er allerede kommet til at love både elever og personale, at hun vil lære alle deres navne: – Og lykkes det ikke med lærerne, så må jeg give en øl til julefrokosten!
Noget af det, som Pernille Fabricius fandt ud af var, at hun savnede samværet med de alleryngste: – Det opdagede jeg, da jeg besøgte Mørkhøj. På Tre Falke Skole havde vi kun udskolingselever, men de yngste er altså herlige. Det var dejligt at genopdage.

Tilbage til Gladsaxe
I 1997 var Pernille Fabricius som viceskoleleder med til at opbygge 10. klassecentret i Gladsaxe, så der er tale om et comeback til kommunen: – Og det glæder jeg mig til. Skolevæsenet i Gladsaxe har et fantastisk ry overalt – kommunen satser massivt på at kompetenceudvikle personalet. Der er et ambitionsniveau som ikke ses i ret mange andre kommuner.
Pernille Fabricius går ydmygt ind til sin nye opgave: – Som leder skal du huske på, at du har at gøre med andres liv og velvære. I folkeskolen er vi her for de skønne unger, det må vi ikke glemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top