400 hentede årbogen
lokal.jpg
Formedelst 100 kroner kan man købe bogen, der år efter år kommer i større og større oplag. Foto: Flemming Bruun.
Stor interesse for Gladsaxe Lokalhistoriske Forenings bog

Der var trængsel ved bordene i Hovedbibliotekets store sal, da den længe ventede årbog 2016 blev udleveret. Knap 400 af foreningens 650 medlemmer var mødt op til denne festdag for at få et eksemplar af årbogen.
Der var nok at glæde sig over. Redaktøren Jens Mortensen havde fået plads til 5 spændende artikler med vidt forskelligt indhold. Foreningens formand, Arne Fogt, fortæller om kommunens erhvervelse af en samling afrikanske masker og figurer samlet af Robert Jacobsen, samt en del af hans skulpturer og ikke mindst debatten, det rejste dengang i 1970erne.
Gladsaxe Fortsættelseskursus, som det oprindeligt hed, var kommunens første oplysningsforbund. De tre tidligere ledere fortæller historien.
Forhenværende skoleinspektør for Ungdomsskolen, Jens Thind Andersen, fortæller historien fra udspringet i fortsættelseskursus til de mange år i Ungdomsparken, som netop er afsluttet.
I 41 år var Telefonfabrikken i Buddinge en af kommunens store virksomheder. I 1990 sluttede eventyret. Tidligere medarbejder Jens Fanefjord Laursen giver et tidsbillede.
Erik Jacobsen har været aktiv kanoroer fra Nybro siden 1950erne. Han tager os med på en tidsrejse i naturen omkring Bagsværd og Lyngby Sø samt Mølleåen.
Bogen, der koster 100 kroner, kan købes på Hovedbiblioteket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top