- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Bagsværdspiller Europas bedste i racketlon

Line Irby Nørregaard fra Bagsværd Tennis Klub kom øverst på medaljeskamlen ved europamesterskaberne i racketlon i Prag. Hun var en del af elitelandsholdet, der vandt holdfinalen over Østrig med 144-133.
Der konkurreres i fire discipliner: badminton, bordtennis, squash og tennis. En racketlon kamp består af 4 sæt til 21 vundne point: 1 sæt i hver af de 4 sportsgrene.
EM har været sport og socialt samvær for alle aldre og alle sportslige niveauer – og med ca. 300 deltagere fra 25 lande. I junior-/ungdoms-rækkerne var der tre alderskategorier: Under 13 år, under 16 og under 21 år – og i veteran rækkerne var der 5-års aldersintervaller med 40-45 år, som den yngste veteran række og de over 65 årige, som den ældste. I de almindelige senior rækker var der 4 niveauer med A-rækken (=elite) for de bedste, B- og C-række som de næste niveauer, og D-række især for dem, som prøver en racketlon turnering for første gang.
Der var otte deltagere fra Bagsværd Tennis Klub med i EM – og 2 af deltagerne kom hjem med medaljer: I hold konkurrencen vandt det danske elitelandshold Europamesterskabet ved at vinde 144-133 over Østrig i finalen. Line Irby Nørregaard fra Bagsværd Tennis Klub spillede alle damekampene på holdet. Ud over Lines guldmedalje blev det til medalje for BTK i herresingle over 60 år. Graham Cain vandt bronzekampen efter at have tabt til +60-verdensmesteren i semifinalen.
Den næste internationale racketlon begivenhed tæt på København er 26.-28. februar 2016, når der spilles Swedish Open i Malmø. Alle turneringerne er også for spillere, der er nye inden for racketlon sporten.