Bander skal stoppes
samarbejdsaftale_underskrives_Foto-Flemming-Schiller.jpg
Underskrivelsen af den nye aftale fandt sted på Ballerup Rådhus, hvor borgmestre og direktører fra de tre kommuner samt politidirektør, chefpolitiinspektør og politiinspektør fra Københavns Vestegns Politi var til stede. Foto: Kaj Bonne.
Kommuner og politi intensiverer forebyggelsen af bandekriminalitet

Kommunerne Ballerup, Herlev og Gladsaxe har fornyet deres partnerskabsaftale med Københavns Vestegns Politi. Den nye aftale sikrer fokus på forebyggelse af bandekriminalitet og radikaliseringsmiljøer samt øget tryghed i kommunerne
Tilbage i 2013 indgik Ballerup, Herlev og Gladsaxe kommuner en partnerskabsaftale med Københavns Vestegns Politi. Aftalen havde til formål at forebygge bandekriminalitet og øge trygheden i de tre kommuner.
Fredag 11. december valgte de tre kommuner og Københavns Vestegns Politi at forny aftalen, så det forpligtende partnerskab gælder frem til den 31. december 2017.

Radikaliseringsmiljøer skal forebygges
Den oprindelige partnerskabsaftale havde to overordnede formål, mens den nye har tre. Forebyggelse af radikaliseringsmiljøer er blevet tilføjet, og det betyder, at partnerskabsaftalen fremover dækker følgende tre formål:

• Begrænse tilgangen til de bandemiljøer, der er koncentreret omkring Herlev, Ballerup og Gladsaxes udsatte boligområder
• Forebygge radikaliseringsmiljøer i de tre kommuner
• Øge trygheden blandt borgerne i disse områder

Siden aftalen blev indgået i 2013, er der skabt et solidt kriminalpræventivt samarbejde, og aftalen har blandt andet resulteret i et styrket og koordineret SSP-samarbejde på tværs, som er en af årsagerne til fornyelsen. Projektet Politikadet er desuden udsprunget af partnerskabet, og her kan unge lære om samfundets opbygning og få mulighed for at prøve kræfter med politihvervet i en uge.
Karin Søjberg Holst, borgmester i Gladsaxe Kommune,
– Vi er rigtig glade for partnerskabet, der har gjort os klogere på hinandens arbejdsmetoder og vores fælles udfordringer på tværs af kommunegrænserne. Vi har blandt andet udviklet nye redskaber, som vil styrke vores forebyggende indsats mod bandekriminalitet og den utryghed, den fører med sig i vores boligområder. Partnerskabet har forbedret vores indsatser og vores kompetencer, og vi ser frem til at fortsætte parløbet med vores nabokommuner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top