- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Borgerlige sonderede muligheder for samarbejde

Liberal Alliance tordnede mod Venstre efter budgetforliget fornylig. Og Venstre svarede tilbage i lige så skarpe vendinger. Men nu har de to partier fundet ud af at tale sammen.
Det skete, da Venstre forrige mandag holdt deres årlige adventsmøde med gløgg, kaffe og te samt æbleskiver.
I år havde Venstre dog valgt at ændre lidt på traditionen, idet Kristian Niebuhr fra Dansk Folkeparti og Michele Fejø fra Liberal Alliance var indbudt som gæster, og sammen med Venstres gruppeformand Ebbe Skovsgaard deltog de tre i en debat med Venstres medlemmer om, hvorledes Gladsaxe kommune i fremtiden kunne blive en blå kommune.
Venstres folketingskandidat, Mads Fuglede var ordstyrer Der var mange forslag og en god debat. Der var enighed om, at den borgerlige fløj måtte stå sammen og forklare borgerne, at vi har en god kommune med en sund økonomi. Her var Dansk Folkeparti jo af en helt anden opfattelse, da budgetforliget blev indgået. DF påpegede dengang, at kommunekassen vil vise et minus ved udgangen af 2019.
Gladsaxe kommune kunne dog blive endnu bedre, hvis borgernes penge blev forvaltet noget anderledes på flere punkter. Herunder folkeskolerne som er dyrere en landsgennemsnittet men ikke forholdsmæssigt bedre.
Den konservative Lars Abel var ikke inviteret til mødet, og det har han det fint med.
-Jeg ved jo hodt, at kommunens ’økonomi er sund. det skyldes efter min mening de brede budgetforlig, som vi har indgået gennem årene, siger Lars Abel.