Borgerrådgiver er ansat
borgerådgiver.jpg
Preben Rohde skal forsøge at guide borgere rundt i det kommunale system, hvis de ikke selv kan finde ud af det. Foto: Privat.
Ordning træder i kraft til nytår

Gladsaxe Kommune har ansat jurist Preben Rohde i en nyoprettet funktion som borgerrådgiver. Hans opgave bliver primært at yde råd og vejledning til borgerne om kommunens sagsbehandling og bidrage til at forbedre kommunens sagsgange.
Gladsaxe Kommune ønsker at styrke borgernes retssikkerhed, sikre en god dialog om borgernes sager og løbende forbedre sagsgangene i forbindelse med klager. Derfor får borgerne i Gladsaxe Kommune nu en borgerrådgiver, der kan yde råd og vejledning til borgerne om deres sager med kommunen og bidrage til at sikre en god dialog.
Borgerrådgiveren refererer direkte til Gladsaxe Byråd og er derfor uafhængig af forvaltningerne i kommunen. Dette skal sikre, at borgerrådgiveren har gennemslagskraft, og at borgerrådgiverens arbejde og vurderinger af konkrete sager til enhver tid har legitimitet og borgerens tillid. Borgerrådgiveren er dog ikke en klageinstans, der kan ændre forvaltningernes afgørelser.

Stor praktisk og teoretisk viden
Valget til funktionen som borgerrådgiver i Gladsaxe Kommune er faldet på Preben Rohde, der er 60 år, og som kommer fra en stilling som chefkonsulent i DJØF. Preben Rohde har et omfattende og mangeårigt kendskab til såvel praktisk som teoretisk forvaltningsret, kommunalret og socialret, både som chefkonsulent i DJØF og ikke mindst som mangeårig underviser på den sociale diplomuddannelse i socialret og forvaltningsret på Professionshøjskolen Metropol i København. Preben Rohde har tidligere gennem en årrække været ansat i Københavns Kommune, som henholdsvis sagsbehandler, fuldmægtig og sekretariatschef.
Der er tale om en nyoprettet funktion som borgerrådgiver i Gladsaxe Kommune. Funktionen er foreløbig oprettet som en forsøgsordning, der skal evalueres medio 2017. Preben Rohde tiltræder som borgerrådgiver i Gladsaxe Kommune 1. januar 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top