Brandchefen takkede af
Brandvæsen-52-15.jpg
Ole Nedahl har været med til at udvikle og modernisere Gladsaxe Brandvæsen, så det holder en høj standard med flot udstyr. Foto: Foto: Kaj Bonne.
Ole Nedahl stopper efter 27 år i Gladsaxe Brandvæsen

I 27 år er han gået glad på arbejde. Nu er han gået hjem. Tiden som ansat i Gladsaxe Brandvæsen er ovre for Ole Nedahl, og i går blev der holdt reception for ham på rådhuset.
-Jeg er privilegeret af, at jeg hele mit arbejdsliv har været glad for at gå på arbejde. Det har været en rigtig god tid, siger Ole Nedahl.
-Jeg har været ansat i Gladsaxe Brandvæsen i 27 år – først som vicebrandinspektør og fra 1996 som brandchef.
-Jeg fortsætter ikke i de nye brandvæsen – Beredskab Øst – der efter nytår skal dække Gladsaxe Kommune.
Med årets udgang slutter dette kapitel af mit liv, selvom jeg gerne havde taget nogle år mere. Blot ikke under de vilkår der blev mig tilbudt. Nu ligger pensionen foran mig og jeg glæder mig til at blive ”direktør i mit eget liv”. Jeg ser frem til at få tid til alt det, man i et travlt job som brandchef ikke har kunnet afse tid til. Jeg glæder mig også til ikke at blive vækket om natten for at køre til brande og ulykker.
-Udrykningerne har altid været den mest spændende del af jobbet. Jeg har aldrig vidst, hvad man kom ud til – og i løbet af få øjeblikke skullet bestemme mig for, hvad der skal gøres i den aktuelle situation.
-Jeg har været privilegeret i at være brandchef i en kommune, der gik op i borgernes sikkerhed – også ved brande og ulykker. Der har været plads til at udvikle og modernisere brandvæsnet ud fra et fagligt synspunkt, hvor økonomien selvfølgelig spillede ind, men ikke spændte ben.
-Gladsaxe har et godt slagkraftigt brandvæsen, der i samarbejde med øvrige brandvæsener i Storkøbenhavn har kunnet levere en hurtig og sikker indsats til borgere og virksomheder.
Vi har ofte mødt frem med en udrykning, der var klar til lidt mere end meldingen sagde, men – udviklingen af f.eks. en brand stopper jo ikke, blot fordi der er ringet 1-1-2, siger Ole Nedahl.
Sammen med mine medarbejdere – inspektørerne og brandmandskabet har jeg været med til at skabe et effektivt og moderne beredskab. Vi anskaffede en redningslift før mange andre, vi var faktisknummer otte i Danmark. Vi fik skæreslukker som en af de første, lige som vi løbende har moderniseret andet materiel.
Vi var også blandt de første til at indføre iPads. De findes nu i alle køretøjer. Det er et fantastisk redskab, de mange mapper og opslagsværker er væk fra køretøjerne – og informationerne er så opdaterede, som det er muligt.
Gladsaxe Brandvæsens effektivitet er også betinget af det samarbejde , der er i Storkøbenhavn og den fælles alarmcentral, der har overblik og kan koordinere. Det ses ikke i andre dele af landet.

Slagkraftig styrke
-Det har været en gave at få lov til at udvikle brandvæsnet, herunder også operativt med nye indsatsmetoder, og til stadighed køre ud med en robust og slagkraftig styrke, der er forberedt på lidt mere end meldingen lød på.
Det er helt anderledes end, hvad jeg oplevede de første mange år, hvor vi kørte mere skrabet. Her kørte vi med sprøjte og fire mand til mange opgaver, hvor vi ved ankomst opdagede, at der var behov for langt mere.
-Jeg har været med til at indføre et nyt radiosystem til brandvæsen, politi og ambulance. Det var en stor opgave, da det var på en helt anden teknisk platform og med mange nye muligheder. Det er blevet en stor succes, hvor vi kan tale på kryds og tværs mellem beredskaberne – ikke bare forskellige brandvæsener, men vi kan kommunikere direkte med politi, læge og ambulance. Nu mangler vi at få indført et system, hvor vi bruger de samme geodata helt fra skadestedet og op i de forskellige stabe. Også dette arbejde har jeg været med til – nu mangler der kun penge til projektet, men det skulle være undervejs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top