Byggeri skal give liv
Netto-fra-Shell-hjørnet-copy.jpg
Nettobutik og 33 lejligheder ved siden af Bagsværdcentret

Flere mennesker er potentielt lig med flere kunder til butikkerne i Bagsværd, og kommer der både nye lejligheder og en stor discountbutik i det centrale område, kan der måske komme mere gang i forretningslivet.
Og som man kan konstatere lige nu, er der hektisk aktivitet på den tidligere parkeringsplads over for Bibliografen.
-Byggeriet skal færdigt i foråret 2017. Der bliver 33 lejligheder og i stueplan bliver der en Nettobutik på 1.100 kvm.
Ved siden af kommer der en butik på 350 kvm. Her er der endnu ikke fundet en lejer, fortæller Michael Pedersen fra Bagsværd City A/S.
Han er søn af Henrik Pedersen, der i mange, mange år har præget handelslivet i Bagsværd – ikke mindst med Superbest.
Det aarhusianske byggefirma Innovater, der har opført mange butikker for Netto, er også dybt involveret i projektet.
-Byggeprojektet har været mange år undervejs – faktisk går de første planer hel tilbage til 2008 – fordi vi gerne ville forberede det så godt som muligt og få nogle gode løsninger i forhold til Buegården, der ligger ved siden af, siger Michael Pedersen.
-Lejlighederne bliver på 3, 4 eller 5 værelser, og de varierer i størrelse fra 93 til 1250 kvm. Der bliver ikke sparet på kvaliteten, for det er vores indtryk, at der er kunder til den slags beboelser.
Undervejs har vi jo kunnet konstatere, at der næsten ikke er bygget lejligheder i Bagsværd de seneste 40 år, og nu er der folk, der gerne vil flyttet fra deres store huse, men som gerne vil bliver i området, siger Henrik Pedersen.

Lastbiler gemmes væk
Opførelsen af Nettobutikken på hjørnet af Selma Lagerløfs Alle og Søborg Hovedgade var på flere punkter en mindre katastrofe med alvorlige gener for naboerne. Det gjaldt ikke mindst levering af varer til butikken og opbevaring kasserede ting.
Her man tydeligvis lært noget, når det gælder det nye byggeri.
-Når lastbilerne kommer til butikken, kører de ganske enkelt ind i bygningen, så der er gemt helt væk, siger Henrik Pedersen.
Byggeriet er tegnet af Henrik Bay, og arbejdet udføres af håndværkere fra Nykøbing Mors. Der bruges masser af danske materialer, siger Henrik Pedersen.
De nye beboere skal dele en tagterrasse, og så kommer der masser af altaner.
-Bygningen ligger jo fint i forhold til indkøbsmuligheder. Nu har man Netto, Meny og Irma inden for meget kort afstand, og det tager ikke mange minutter at komme til stationen, pointerer Michael Pedersen.
Interviewet foregår i et kontor lige over den nyåbnede restaurant i Bagsværdcentret. Her er der også hektisk byggeaktivitet. Tidligere kontorlokaler bygges om til 10 lejligheder.

Byggeri Bagsværd 01 49-15
For tiden bankes der spunspæle ned, så der bliver basis for at opføre det tre etager høje byggeri. Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top