annonce
En fighter for herren
Nordea-Udendørspris-53-15.jpg
Thomas Pedersen var indstillet af sin far Arne, så han vidste, at muligheden for at få prisenvar til stede. Lis Grethe og Arne Pedersen glædede sig over prisen til sønnen, mens døtrene Nanna og Alma var stolte over den pris som Lisbeth Juul List, John Sørensen og Mette Hviid Togsverd dukkede op med. Foto: Kaj Bonne.
Kørestolsbruger fik Nordeas udendørspris

44-årige Thomas Pedersen fra Sydskråningen hører til den del af menneskeheden, der mener, at en bold er verdens bedste legetøj. Og det har givet ham ekstra indhold i tilværelsen efter at han i 2004 blev rygmarvsskadet ved en ulykke med et svævefly.
Han kommer nu rundt via en kørestol. Og når han sætter sig ned i en specialfremstillet stol til den nette sum af 35.000 kr., så kan han spille kørestolstennis.
Det gør han faktisk så godt, at han ved de danske mesterskaber nåede finalen og pressede en ellers normalt suveræn modstander.
Det har nu indbragt ham Nordea-Fondens Udendørspris.
Filialdirektør Lisbeth Juul List fra Nordea på Søborg Hovedgade kom forbi med en check på 10.000 kr., en buket blomster og nogle rosende ord til Thomas Pedersen, der var indstillet af sin far.
-Jeg er lidt småsløj i dag, sagde Thomas Pedersen, da priskomiteen – der også tæller FIG-formand John Sørensen og redaktør Mette Hviid Togsverd fra Gladsaxe Bladet – kiggede forbi.
-Nu har jeg det pludselig meget bedre. Grinede Thomas Pedersen, da komiteen drog af sted igen.
Han spillede på Bagsværd 1. hold i fodbold, da han kom slemt til skade ved en landing.
Han har kastet spyd og stødt kugler og spillet curling. Men det gav praktiske problemer.
-Jeg var til tennis AB med min ældste datter Nanna og slog for sjovs skyld til nogle bolde. Jeg blev opmuntret til at fortsætte, og nu går det fint, fortæller Thomas, der er nødt til at tage til Allerød for at spille på det rigtige underlag.
I Bagsværd Tennisklub træner han med Henrik Høj, der ganske enkelt er imponeret over sin modstander.
-Det er helt, helt vildt, hvad Thomas kan nå, og når vi bare slår til hinanden, er jeg under pres, roser Henrik Høj.
Thomas Pedersen arbejder på flextid som konsulent i Dansk Handicap Idrætsforbund
-Jeg vil meget gerne hjælpe Gladsaxeborgere med et handicap videre, så de må endelig kontakte mig på min mail, siger Thomas, der kan kontaktes på tph@dhif.dk.
-Vi skal da i FIG også forsøge at få gode råd fra Thomas, siger John Sørensen.
Thomas Pedersen skal have en ny kørestol til tennis, så de 10.000 kr. var et kærkomment tilskud.
Og så blev Thomas lige opfordret til at stille op i Gladsaxeløbet til sommer. For der er selvfølgelig også plads til folk i kørestol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top