Filmstjerner for en dag
Film-03-51-15.jpg
Når man ikke har det professionelle udstyr med kamera, skinner og en vogn til at rulle med, så bruger man da bare et skateboard. Foto: Kaj Bonne.
Eleverne på Gladsaxe Privatskole involverede sig dybt i projekt om at tale ordentligt til hinanden

Stress kan føre til vrede.
Så da de store elever fra Gladsaxe Privatskole med
9. klassen i spidsen i onsdags lavede tre film til det projekt som mobilselskabet Call Me har lavet under titlen ”Tal
ordentligt” blev de presset.
-De skal lave deres tre små film på halvanden time, og de skal redigeres og færdigproduceres i løbet af eftermiddagen med mig som styrmand, fortalte Randolf Carlos Aabye – filmproducer, forfatter, underviser, storyteller og komiker (for nu at få det hele med), da han satte eleverne ind i, hvordan man laver film.
Instruktionerne var klare og festlige, teknikholdene fik klare råd, instruktørerne fik defineret deres rolle og skuespillerne fik lynkursus, så de var klar.
Det hele foregik i et lyntempo, så man kan undre sig over at det skal tage år at uddanne professionelle. Og fremfor alt var det sjovt midt alvoren.
Men der var også basis for stress og vrede, som man så kan diskutere i undervisningen. For det kan nemt gå galt med at tale grimt til hinanden.
-Jeg har været med i det her projekt i tre år og lavet 1.000 film, og det får gang på gang hårene til at rejse sig på mine arme, for der laves mange, mange gode film,
siger Randolf.
En hård omgangstone er blevet en kedelig almindelighed blandt elever på de danske skoler, mens ord som ”fuck” og ”hold kæft” efterhånden er blevet almene floskler i de unges sprogbrug. I samarbejde med mobilselskabet Call Me satte Gladsaxe Privatskole fokus på den hårde tone.
Da instruktionerne var afleveret gik de utålmodige elever i gang. Der blev instrueret, spillet skuespil, taget om, sagt ”action” og ”cut”. Det var Hollywood i miniformat. Filmene skulle laves på halvanden time.
Der var arbejdet med manuskriptet i klassen i ca. seks uger, så onsdagen kunen bruges på optalese og teknik.
-Mens jeg redigerer filmene, skal eleverne forberede premieren med plakater, rød løber, taler etc., siger Randolf.
Og filmene blev vist på skolen, så de små klasser kunne se, hvad der var lavet, og de involverede elever fortjent kunne bade sig i den lokale berømmelses lys.

Kan vinde 10.000 kr.
Filmene vil være med i opløbet til ’Tal ordentligt’-prisen, der er indstiftet af mobilselskabet Call me. Senere på året bliver det afsløret, om eleverne fra Gladsaxe Privatskole vinder Call me’s ’Tal ordentligt’-pris og 10.000 kroner, når en jury udvælger den bedste blandt de nominerede skolefilm.
Herudover kan eleverne vinde ’Publikumsprisen’, som går til den film, der får flest visninger på YouTube.
Call me har siden januar 2013 samarbejdet med skoleelever i hele landet, hvor der både er blevet reflekteret over og arbejdet med den hårde tone. Dette har resulteret i rigtig mange kortfilm og gode debatter i klasselokalerne, og nu er turen så kommet til Gladsaxe Privatskole.
”Vi mener, at det er vigtigt at sætte fokus på den gode tone allerede i skolen. Derfor var det også naturligt for os at indlede et samarbejde med skolerne som led i hele ’Tal ordentligt’-projektet. Det er fantastisk at opleve elevernes engagement i projektet, og der er kommet nogle rigtig gode og tankevækkende film ud af deres indsats,” siger Anthony Lim, salgs- og marketingdirektør hos Call me.

Se alle filmene og stem på
din favorit her: http://www.youtube.com/channel/UCD1wZjktmvFCoSSV4RWaVZg

Film 02 51-15
Randolf Aabye varmede skuespillerne op. Her får den på de italienske tangenter til stor moror for eleverne. Foto: Kaj Bonne.

Film 05 51-15
Optagelserne tjekkes.
Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top