Fyrværkeri skabte panik
Fyrværkeri-03-52-15.jpg
Tre containere med fyrværkeri på en parkeringsplads ved Gyngemosehallen har skabt debat på Facebook. Foto: Kaj Bonne.
Tre containere med fyrværkeri har skabt utryghed ved Gyngemosehallen

Det begyndte i løbet af weekenden, og forargelsen spredte sig som en løbeild på de sociale medier. Det er faldet beboere i boligområdet Gyngemosen for brystet, at Gladsaxe Kommune for første gang på parkeringspladsen til Gyngemosen har givet tilladelse til at opstille containere, der skal fyldes med fyrværkeri. Boligbebyggelse, Gyngemosehallen, Enghavegårdskole og en daginstitution ligger mellem 50 og 200 meter fra containerne.
– Debatten, som placeringen har skabt, gør, at vi til næste år vil overveje meget nøje, om vi kan finde et andet sted. Måske er det ikke så hensigtsmæssigt, som vi i første omgang mente, det var, og vi har ikke placeret det her for at genere folk. Det ændrer dog ikke ved, at alle sikkerhedskrav er overholdt, siger Jim Nielsen, administrativ leder for idrætsanlæggene.
Idrætsanlæggene står for udlejningsaftalen af arealet til lejer, og også andre steder i Gladsaxe Kommune er lignende aftaler både i år og de foregående år blevet indgået med lejere. Der udlejes i år på Gladsaxe Stadion, hjørnet af Gladsaxevej/Isbanevej og ved Gyngemosehallen. Tidligere år er også arealet ved Bagsværd Stadion udlejet.
– Alt er, som det skal være. Men følelser kommer i spil, når der sker en forandring. Containere placeret som de foregående år har ikke givet reaktioner, fordi folk er vant til, at de bliver opstillet, siger Holger Kortbek, idrætschef i Gladsaxe Kommune.
Idrætsanlæggene har forespurgt de primære brugere om placeringen, og de havde ingen indvendinger. Brandmyndighederne har også godkendt både placering og sikkerhed. Til Ekstra Bladet udtaler viceberedskabschef Ole Nedahl, Gladsaxe Brandvæsen: – Der er ingen grund til at være bekymret. Den mængde krudt, der er i de tre containere, er i en størrelsesorden, så containerne kan holde til det.
– Jeg har tillid til, at de nødvendige sikkerhedskrav er overholdt. Men det kan da godt være, at det vil være en god idé at finde et andet sted næste år, siger Katrine Skov (A), formand for Kultur-, Fritid- og Idrætsudvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top