Gospel gør glad
Haraldskirken-12-47-15.jpg
Der klappes, der stampes og der synges, og det giver flotte sange og godt humør. Foto: Kaj Bonne.
Haraldskirkens gospelkor bliver bare større og større

Den bedste reklame er tilfredse kunder. Når det gode budskab går fra mund til øre, er man godt hjulpet.
Og det er lige hvad der er sket i Haraldskirken i Høje Gladsaxe. Gospelkoret bliver større og større. Der synges med højt humør.
-Faktisk er vi nu oppe på 45 medlemmer, der mødes hver tirsdag fra 19.15 til 21.15 til prøver, fortæller organist Peter Simonsen, der styrer begivenhederne.
Fra en spæd start har koret udviklet sig. Få er faldet fra undervejs, fordi det ikke lige var dem, men så er der så sandelig kommet andre til.
-Vi har jo ikke optagelsesprøver, så alle kan møde op, og forudsætningerne er naturligvis meget forskellige. Nogle personer kan synge direkte fra bladet, mens andre skal bruge mere tid til at fange, hvad det går ud på. Men det hjælper meget, at man kan stå ved siden af en person, der synger det rigtigt, siger Peter Simonsen.
-I øjeblikket har vi fire mænd i koret, og vi vil gerne have nogle tenorer. Det behøver ikke at være på Luciano Pavarottiniveau, slår Peter Simonsen fast.
Når man dukker op til prøverne er et af de få krav, at man skal være engageret, så tiden bruges på bedst mulige måde.
-Vi har en del optrædener undervejs i løbet af sæsonen, og her er det min opgave at finde en passende mængde koncerter, så deltagerne ikke føler det som en sur pligt at skulle bruge tid på det.
I tv kan man af og til se amerikanske gospelkoncerter, og der er virkelig gang i den, når alle slipper det mentale håndtag og involverer sig i musikken.
Sådan foregår det ikke i Haraldskirken uden at det er fuldkommen stift.
-Vi er vel ”skandinaviserede”, men af og til rammer vi virkelig noget, og så kan man godt mærke, at det hele løsner lidt mere op. Vi har også valgt, at vi ikke stiller op i kjortler som man ofte gør i USA. Her er det mørke nederdele eller bukser og en lys bluse eller skjorte, siger Peter Simonsen.
For ham er det ekstra sjovt, når koret i Haraldskirken kan arbejde sammen med andre gospelkor eller med børnekor, så udtrykket kan blive mere nuanceret.
Er et amatørkor
-Men hele tiden skal jeg tænke på, at der er tale om et amatørkor. Jeg vil godt presse folk til at yde meget, men vi skal aldrig gå over grænsen med for svære ting, slår han fast.
-Og vi vil gerne være en del af lokalsamfundet, og det har vi også haft held til at blive ved at optræde rundt omkring i kommunen.
Der synes meget, når koret er sammen. Men der er også plads til det sociale samvær.
-Det koster 200 kr. for en halvsæson at være med, og det dækker udgifterne til kopiering af noder og til kaffe.
Haraldskirken 11 47-15
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top