-I ringen er jeg en anden
Bokser-03-50-15.jpg
Sarah Mahfoud foran billedet af Cassius Clay, der nok er værd at have som idol udi boksekunsten. Foto: Kaj Bonne.
Sarah Mahfoud er landets bedste bokser i sin vægtklasse

De brune øjne kan vel nærmest smelte isbjerge, så meget varme er der i dem. Da hun skal fotograferes til artiklen, har hun svært ved at holde det machoagtige ansigtsudtryk, der næsten altid ses hos boksere. Det er sjovere at smile.
Det kan godt være svært at forstå, at 26-årige Sarah Mahfoud fra Gladsaxe Bokse Klub for nogle uger siden blev dansk mester i 57 kg klassen. Hun ligner slet ikke en, der kan finde på at slå på en anden.
-Men det har jeg slet ingen problemer med. I ringen er jeg en anden. Opstår chancen for at knock oute min modstander gør jeg det, men det er nu aldrig sket.
Jeg har stoppet mine modstandere på teknisk knock out, når de ikke har haft lyst til at komme ud fra ringhjørnet til næste omgang, siger Sarah Mahfoud.
Hendes far er fra Syrien. Hendes mor er fra Færøerne. De to mødte hinanden i Frankrig og flyttede på et tidspunkt til Færøerne, hvor Sarah blev født.
-Vi taler færøsk derhjemme, fortæller Sarah, der nu bor i St. Lyngby i nærheden af Hillerød.
Min far havde gået til kampsport, og det begyndte jeg også på. Jeg blev faktisk skrap til karate og nåede at få det brune bælte, men da jeg var til en idrætsmesse i Frederiksborghallen i Hillerød stiftede jeg bekendtskab med boksning, og så var jeg solgt. Det var min sportsgren, og jeg begyndte at gå til boksning dagen efter, smiler Sarah. Der i det hele taget smiler meget.
Hun er nu nået op på 51 kampe, og hun har vundet 38 af dem.
-Min bror Allan er en rigtig dygtig bokser, men han har måttet holde pause på grund af en skulderskade. Når jeg er ude for at bokse, får jeg masser af opbakning fra min far og min bror.
Min mor har det ikke helt så godt med det. Hun går ud af hallen, når jeg skal bokse, siger Sarah, der på ingen måde ser ud som om hun er blevet ramt.

Sol og stjerner
-Når jeg bokser mod piger, sker der ikke noget, men når jeg sparrer mod drengene, kan de godt ramme mig, så jeg ser sol og stjerne et kort øjeblik.
Mange boksere må kæmpe med at komme i vægt til kampene, men det problem har Sarah ikke.
-Min vægt ligger omkring de 57 kg, så måske skal jeg af og til tabe et kilogram.
Undervejs har hun opnået store resultater med titler. Hun har vundet SM, DM og såmænd også NM. Og hun har været med til VM.
-Det var i Kina, hvor jeg desværre tabte min første kamp.
Når man bokser, skal man være i en formidabel fysisk form, og det har Sarah alle chancer for at være.
-På den ene eller anden måde træner jeg hver dag.
-Da jeg trænede og boksede i Hillerød, havde jeg Bo Hansen som træner, og han er også i Gladsaxe nu. Sammen med Jean Clausen arbejder han stenhårdt på at ændre min stil. Det meste skal laves om. Jeg har været kontrabokser, der var inden for at aflevere stød og sø røg hurtigt tilbage, men de vil have mig til at blive stående. Jeg skal være mere aggressiv. Og så skal jeg have forbedret min fysik, siger Sarah.
Meget tid går med boksning, men Sarah har altså også tid til veninderne og sin familie. Hendes far har en arabisk køreskole inde på Nørrebro.
Sarah næste kamp bliver ved et stævne i Gladsaxe Sportshal 6. februar, når Gladsaxe Bokse Klub markerer sine første 100 år.
-Og så skal jeg en tur til vores venskabsklub i England, fortæller Sarah, der netop er uddannet som social- og sundhedsassistent.
-Det med boksningen taler jeg ofte med mine klienter om, siger Sarah, der har video-optagelser af kampe liggende på sin Iphone.
Interviewet er slut, og Sarah følger til dørs og takker for, at vi kiggede forbi. Og det hele sker selvfølgelig med et enormt smil. Af den ægte slags.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top