annonce
Ja-partierne fik store klø
I forhold til folketingsvalget mistede ja-partierne mange stemmer ved EU-retsforbeholdene

I torsdags stemte danskerne nej til at afskaffe EU-retsforbeholdene. 53,1 procent af danskerne stemte nej, men i Gladsaxe-kredsen var nej-gruppen lidt mindre end på landsplan. 51,1 procent af Gladsaxes borgere stemte nej – og dermed ja til at bevare til retsforbeholdene. Ja-sigerne – der jo reelt stemte nej til at bevare retsforbeholdene – endte med at nå op på 48,9 procent i Gladsaxe.
I forhold til folketingsvalget den 18. juni tidligere i år fik ja-partierne – Socialdemokaterne, Radikale, Konservative, Venstre, SF og Alternativet – en øretæve af deres vælgere. Til gengæld kunne nej-siden, der kun bestod af Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, hente mange af ja-partiernes stemmer til støtte for deres sag. Flest nej-sigere i torsdags var der i Egegård og Mørkhøj, og selv på Hovedbiblioteket var nej-andelen større end landsresultatet.
Bagsværd og Stengård havde flest ja-sigere. Der var også et lille ja-flertal i Søborg og Værebro. At Værebro stemte ja er noget af en overraskelse. Bagsværd, Stengård og Værebro var mest tro mod deres folketingspolitikere. I Mørkhøj valgte 19,4 procent at sige nej til ja-partiernes opfordring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top