”Kom hele tilbage”
LykkeJensen2.jpg

Illustration til Sikkerhedsstyrelsen fyrværkerikampagne. Lykke Mejdal Jensen, lærer på Bagsværd Kostskole, og hendes 8. klasse i fysiklokalet.

Lykke Mejdal Jensen i sit klasselokale, hvor hun taler fyrværkerisikkerhed med sine elever. Og det gør hun på 15. år. Foto: Privat.
Elever på Bagsværd Kostskole får ekstra advarsel om fyrværkeri

Når Lykke Mejdal Jensens elever på Bagsværd Kostskole går på juleferie, skal de ikke kun ønske hinanden god jul og godt nytår. De skal også underskrive en kontrakt. Det er et stykke papir, hvor de lover at komme tilbage efter nytår med alle ti fingre, to ører og to øjne uden skader – og som de skal sætte deres bindende underskrift på.
Den 46-årige lærer tog den utraditionelle metode til fornuftig omgang med fyrværkeri i brug første gang for 15 år siden.
”På mit første fysikhold var der nogle elever, der talte om, at de skulle lave noget, der kan sprænges i luften. Da tænkte jeg, at det var på sin plads at bruge lidt tid på at tale om sikker brug af fyrværkeri, og så kom idéen til kontrakten,” siger hun.

’Lykke bliver sur’
Tilsyneladende virker kontrakten, som den skal: Ingen af Lykke Mejdal Jensens elever er nogensinde kommet retur efter juleferien med sprængte lemmer. Og hun tror, at effekten hænger sammen med det løfte, eleverne giver hende.
”Hvis de står i en situation, som kan udvikle sig uheldigt og måske føler sig pressede til at spille smarte, er det let at sige: ’Lykke bliver sur, hvis jeg gør noget dumt.’ Så kan de bruge den forklaring, at de ikke vil være uvenner med mig.”
Lykke Mejdal Jensen deltager i året fyrværkerikampagne med sin 8. klasse, mens hendes 2. klasse ikke går ram forbi, selv om de ikke er i kampagnens målgruppe.
”De små elever har en alder, hvor de gerne vil prøve at skyde lidt krudt af. Så jeg bruger fyrværkeri-rådene som lektie, de skal lære udenad,” siger Lykke Mejdal Jensen, der som lærer slet ikke kan lade være med at bekymre sig om elevernes vel og vel i deres fritid.
”Man kommer jo tæt på sine elever og ønsker dem det bedste – og det gælder selvfølgelig også nytårsaften og dagene op til. Jeg plejer at sige til dem, at jeg slår dem ihjel, hvis de kommer tilbage med skader,” siger hun med et højt grin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top