Nyt bookingsystem er symptombehandling
Forrige torsdag havde TV2-Lorry et indslag omkring anvendelsen af tider i kommunes idræts- og skolehaller, hvor jeg bl.a. selv deltog.

I indslaget var historien at der er udarbejdet en facilitetsundersøgelse, som viser at der er tider til rådighed, men foreningerne/klubberne bruger dem ikke, eller får ikke meldt afbud til tider der ikke bruges. Som altid når det er fjernsyn, så bliver tingene klippet sammen og dermed røg der et par væsentlige pointer.
Hvis facilitetsundersøgelsen viser at der er ledige haltimer rundt omkring, så vil jeg ikke betvivle det, men røde felter i et regneark hænger nødvendigvis ikke sammen med hverdagen for en forening eller idrætsklub. Det fremgår ikke af indslaget hvad det er for nogle timer og hvor de er, og om de i det hele taget er anvendelige for foreningens aktivitet. En forening kan ikke eksistere på en time her og en time der, forskellige steder i kommunen, der skal være noget sammenhæng, så man kan være en forening eller en klub. Det nytter heller ikke noget at den ledige tid er en lille hal på en skole, hvis det er til en håndboldklub, eller at det er en ledig tid uden basketmål, hvis det er til en basketklub, kort sagt; Ja, der er nok ledige tider, men ikke nødvendigvis brugbar tid.
Derfor er et nyt bookingsystem symptombehandling. Uanset hvor smart et system der bliver investeret i, så fjerner det ikke det faktum at der mangler faciliteter i kommunen, og det fjerner heller ikke det faktum at mange af faciliteterne er nedslidte, med dårligt lys og ikke indbydende for borgerne og alle dem, der er parat til at investere en masse fritid i en af de vigtigste ting i en kommune, nemlig forenings- og klublivet. Lad os komme i gang med at være mere ambitiøse end et nyt bookingsystem, lad os få startet en ambitiøs udvikling, der giver nye muligheder og styrker de eksisterende.

Jan Darville
Sportschef og medlem af bestyrelsen
GIF-Gymnastik, Gladsaxe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top