Sepp uddelte kærlige spark
AB-Sepp-Piontek-02-50-15.jpg
Sepp Piontek fortalte mange sandheder om os danskere. Legenden underholdt ABs forretningspartnere i halvanden time med lige dele humor og alvor. Foto: Kaj Bonne.
AB Business havde besøg af den tidligere fodboldlandstræner Sepp Piontek

Tak skal du have! Sikke et tempo. Anekdoter på samlebånd. Humor. Alvor. Selvironi. Løftede pegefingre. Kærlige spark.
Hele Danmarks Sepp Piontek var i onsdags på besøg i Knud Lundberg Lounge på Gladsaxe Stadion. Fodboldklubben AB Gladsaxe havde inviteret sine partnere til frokostmøde, hvor Danmarks tidligere træner for 80er-landsholdet holdt foredrag.
ABs salgschef Peter Lassen introducerede sin gamle træner fra Superligadagene i Silkeborg IF. Det skete med et par morsomme anekdoter: – Men det vigtigste var nok, at Sepp var en god leder, og så vil man altid gerne lige yde 25 procent ekstra for sin chef, sagde Peter Lassen, inden han afleverede ”bolden” til den 75-årige legende.
De hen ved 60 deltagere fra ABs firmanetværk fik en uforglemmelig eftermiddag. Og det blev en af de dage, hvor man kunne ærgre sig over, at man ikke havde en båndoptager med.
Piontek fortalte blandt meget andet om sin tid som landstræner på Haiti: – Vi mødte Cuba i en landskamp. Midt under kampen blev ni mennesker dræbt og 45 kvæstet, men kampen ikke engang afbrudt!

Fleksibilitet
På Haiti lærte den dengang unge tyske træner alt om fleksibilitet. Netop evnen til at være smidig fik han i den grad brug for, da han overtog det danske landshold: – Dengang kom spillerne hjem fra udlandet for at hygge sig og have det sjovt. Den eneste landskamp de tog seriøst var den årlige kamp mod svenskerne. Spillerne troede ikke på sig selv, og når man ikke tror på hverken sig selv eller noget, så kan man ikke skabe resultater, sagde Sepp.
Der var mange kærlige spark til danskerne og ikke mindst vores mentalitet. Selv om Sepp har boet i Danmark siden 1979, så er det ikke alt, han har lært at forstå. Slet ikke det med at have forbilleder: – Hvor er forbillederne for danskerne i dag?
Foredraget skulle have taget en time, men først efter halvanden time blev den veloplagte Sepp Piontek klappet af banen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top