Søborg byder på håndlavet chokolade
Chokolade-01-49-15.jpg
Konditor Connie Bram har netop slået de håndlavede chokolader ud af formen. Foto: Kaj Bonne.
Connie Bram tager imod kunder i sit produktionsværksted

”Chocolate by Connie” er som at få en lille bid af himmerige. Chokoladerne har en koncentreret og fyldig smag, hvilket jeg nogenlunde sikkert kan udtale mig om, for jeg var så heldig at modtage flere smagsprøver. I et par år har Connie Bram drevet KageKnas i baghuset på Vilhelm Bergsøes Allé 16A. Med sin håndlavede produktion af chokolader åbner Connie Bram for direkte salg fra produktionen i Søborg. Hun har åbent fredag eftermiddag samt alle weekender frem til jul.
– Råchokoladen fandt vi på en Italienstur. Vi var ”solgt” med det samme, vi smagte den. Det var lige os. Heldigvis havde en dansker agenturet på chokoladen Armedei, der kommer fra Toscana, fortæller Connie og hendes mand Flemming Bram.
Connie Bram er uddannet konditor på Rådhuskonditoriet hos Jørgen Søgaard Jensen og har arbejdet i La Glace på Strøget. Oprindelig gik hun efterløn, men kort tid efter fik hun lyst til at starte sin egen virksomhed i en alder af 62 år.

Tempereres i hånden
Connies chokolader er de eneste håndlavede i Søborg. Hun temperer selv chokoladerne i hånden, og den hjemmelavede ganache lukkes inde i chokoladerne uden brug af maskiner. En af chokoladerne har en ganache lavet på den såkaldte Riga Balzam, som er hentet hjem fra Ærø, hvor den lettiske specialbitter har mange tilhængere.
– Chokoladerne er lavet uden konserveringsstoffer. Derfor er der ikke tale om gemmechokolade. Når du køber det, skal det være for at spise det, for det holder kun i 45 dage. Og så må du endelig ikke sætte dem i køleskabet, for så bliver de grå og kedelige. Chokoladerne skal opbevares ved 16 til 20 grader, siger Connie Bram.
Skulle du have en idé til en eller anden specialbestilling, så er Connie Bram også frisk til det. Men ellers glæder hun sig allermest til at tage imod kunder i baghuset, hvor de mange forskellige chokolader sagtens kan samles til en værtindegave, mandelgave eller julegave.

1 kommentar om “Søborg byder på håndlavet chokolade”

  1. Erik Haven siger:

    Hvornår har du åben??
    Hvor bor du??
    De bedste hilsner
    Erik Haven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top