Villaindbrud på Rybjerg Alle mm.
Lørdag 12. december mellem kl. 12 og 22.15 var der indbrud i en villa på Rybjerg Alle. En ukendt gerningsmand opbrød en rude i bryggersdøren og stjal bl.a. smykker og kontanter.

Vær opmærksom på indbrud
Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at være opmærksomme på indbrud:
• Lav ferieaftaler med naboen og skab liv i fraværet: Tøm post, fyld skraldespand, slå græs for hinanden
• Vær varsom med åbne døre og vinduer om sommeren
• Ryd ikke op før ferie, lad huset se beboet ud
• Hold øje i dit område – også om natten. Er noget unormalt – f.eks. personer eller biler, der ikke plejer at færdes der? Ser alt normalt ud hos naboen?
• Ring hurtigt til politiet, hvis du ser noget mistænkeligt. Ring 1-1-2, hvis det er akut, ellers 114
• Arbejder du om natten – f.eks. med avisomdeling, renovation, som tankpasser eller lignende – så vær opmærksom på mistænkelige personer og biler i dit område
• Lad ikke værdier ligge frit fremme – gem dem af vejen
• Sådan beskytter du dig mod indbrud: www.dkr.dk
Spirituskørsel på Klausdalsbrovej

Fredag 11- decmeber kl. 01.35 bragte en politipatrulje en personbil til rutinemæssig standsning på Klausdalsbrovej. Politiet skønnede føreren, en 25-årig mand fra København, til at være spirituspåvirket, han blev anholdt og kørt til blodprøve på Albertslund Politigård. Han erkender sigtelsen. Derudover blev hans kørekort ombyttet til et midlertidigt et.

Spirituskørsel koster dyrt
Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægten og promillens størrelse, oplyser Københavns Vestegns Politi. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster kørsel med en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, mens en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner.

Promiller mellem 0,5 og 1,2 udløser altid en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mister man førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter kan man begynde at tage kørekort helt forfra. Ved den frivillige alkolåsordning kan man generhverve sit kørekort et år før frakendelsestidens udløb, under forudsætning at man kører med alkolås i to år.

Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Den kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Man er omfattet af den obligatoriske alkolåsordning, der betyder at man skal køre med alkolås i to år efter frakendelsestiden. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.

Kørsel uden førerret i Søborg
Tidspunkt: 13/12-2015
16-årig kørte bil
Søndag 13. december kl. 18.55 blev en personbil standset på Gladsaxe Møllevej. Føreren var kun 16 år og havde derfor ikke erhvervet et gyldigt kørekort endnu, han blev sigtet for at køre uden førerret.
Kørsel uden førerret kan koste bilen
Første gang straffes kørsel uden førerret med 7.000 kroner i bøde. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top