Virkelighedens Karate Kids
Taekwondo-01-50-15.jpg
De 4-6-årige deltager engageret på panter-holdet i Gladsaxe Karate Klub

Det ser altså kært ud, når 25-30 piger og drenge i alderen fra fire til seks år indtager gulvet i deres karatedragter. Og det gør de på det såkaldte panter-hold hver tirsdag i 45 minutter fra kl. 17 i Gladsaxe Karate Klub, der holder til i klubbens lokaler på Gladsaxe Møllevej 19A.
Mest af alt gælder det om at introducere børnene til kampsporten, så de finder glæde ved at dyrke karate. Træningen er tilpasset, så disciplin, motorik og fysik afstemt til deres alder, og panter-holdet er en forberedelse til tiger-holdet (syv til ni år). De tre trænere sørger for, at børnene har det sjovt. De leger, og træningen krydres med musik.
Panterne bliver naturligvis nødt til at have far eller mor med. Derfor har karateklubben sørget for hyggelige omgivelserne, hvor de enten kan slænge sig i lænestolene og kigge på ungerne, tage en kop kaffe eller arbejde på deres computer. Karateklubben følger naturligvis med tiden, så derfor har man installeret trådløst internet. Forældrene er også velkomne til at bruge klubbens styrketræningslokale, mens børnene træner.
– Vi forsøger at have så mange tilbud som muligt til forældrene, så de kan bruge tiden fornuftigt, mens barnet er til træning, siger klubbens formand Henrik Rohde Søgaard.

Vægt på det sociale
Man fornemmer meget tydeligt, at det sociale vægtes højt i klubben. Man kommer hinanden ved, man støtter og hjælper sidemanden.
– To gange om året er vi på weekendlejr, og en uge om året er vi på sommerlejr. I november var 100 af klubbens medlemmer med på årets sidste weekendtur i Undløse ved Holbæk. Ud over karate hyggede vi også socialt. Vi spillede kort og bordtennis og legede ”Gæt og grimasser”, fortæller formanden.
Gladsaxe Karate Klub har over 250 medlemmer – de yngste er fire år, de ældste 70. Samtlige hverdagsaftener er der gang i træningen på Gladsaxe Møllevej. Weekenden bruges meget ofte til stævner. For nylig holdt GKK således et stævne for de mindste udøvere.
– Vi har både elite og bredde i klubben. Nogle af vores bedste udøvere er på landsholdet, men vi gør også meget ud af, at karate kan dyrkes på alle niveauer. I bestyrelsen arbejder vi hårdt på, at medlemmerne kan lide at være her. Vi udviser en interesse for hinanden og spørger ind til, hvis nogle af medlemmerne ikke har været til den foregående træning. Til stævnerne er alle klubbens medlemmer med, fra den første er på gulvet, til den sidste er færdig om eftermiddagen. Alle skal kunne mærke opbakningen. Efter stævnerne tager vi ofte ud og spiser sammen, siger formanden.

Lektier i klubben
Som så mange andre foreninger er det en udfordring for karateklubben at fastholde de ældste teenagere. Der sker så meget andet i de unges liv med gymnasium, lærepladser og videreuddannelse. For de lidt yngre teenagere er karateklubben også opmærksom på, at den lange skoledag kan gøre det vanskeligt for dem at finde tid til både lektielæsning og træning: – Men de kan komme her i klubben og lave deres lektier, siger Henrik Rohde Søgaard.
Klubben har mange andre sociale og hyggelige tiltag er på programmet i klubben. Således har man en vægtklub, hvor alle kan deltage for 100 kroner. Når man sit vægtmål, får man sine 100 kroner igen. Hvis ikke, så går pengene til en pulje, som så siden bliver brugt til en fællesspisning!

Taekwondo 07 50-15

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top