- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

1.300 ton salt på vejene

For et par år siden var vinteren så slem, at det blev svært for kommunerne at skaffe salt til vejene. Belært af det gælder det om at have salt på lager, og her stod Gladsaxe godt rustet, da Kong Vinter meldte sin ankomst. Der lå ca. 800 ton i den store hal.
-Men allerede nu har vi været nødt til at købe 500 ton ekstra, og hvis ikke vinteren snart slipper sit tag, skal der købes endnu mere, siger Paul Piv Graaugaard fra driftsafdelingen.
Kommunen har skiftet leverandør. Det viste sig, at den første leverandør ikke levede op til de moralske, politiske standarder.
-Der var tale om ”blodsalt”, så da vi blev opmærksomme på det, fandt vi en anden leverandør, siger Paul Graaugaard.
Under normale forhold kører der en lastbil i bagsværdområdet og en i Søborgområdet for at salte, og når det går voldsomt for, fordobles indsatsen.
-Vores største problem her i vinter har dog været det voldsomme snefald i november. Sneen faldt så massivt og var så tung, at det fik træer til at vælte eller grene til at falde ned på stier og veje, og det har taget lang tid at rydde op, når der også lige kom en storm, der virkelig ville noget, og vi også skulle koncentrere os om et valg, siger Paul Graaugaard.