annonce
16-årig løber løb med statuetten
Idrætsprisen-08-02-16.jpg
Bagsværd Atletik Clubs mellemdistancetalent Mia Helene Mørck høstede bifald for sin fine takketale. Foto: Kaj Bonne
Mellemdistanceløberen Mia Helene Mørck blev årets idrætsnavn i Gladsaxe

Hun er fremme i skoene. Og hun har ben i næsen. Den blot 16-årige mellemdistanceløber Mia Helene Mørck tog alle med storm, da hun i sidste uge med en gennemtænkt og veldisponeret takketale med både humor og bid i Gladsaxe Rådhushal takkede for Idrætsprisen 2015.
Forinden havde borgmester Karin Søjberg Holst (A) med smukke ord motiveret valget af årets idrætsnavn, uddelt både statuette, blomster og 10.000 kroner til det Bagsværd Atletik Clubs unge talent, der kvitterede med en stærk og moden optræden på talerstolen.
Mia Helene Mørck har sat det ene ben langt foran i bestræbelserne på at komme med til OL i 2020.
Det er hendes overordnede mål på den lange løbebane, mens hun på den korte bane sigter imod et topresultat til europamesterskabet under 18 år.

Indendørshal
Mia fortalte på humoristisk vis, at træningen om vinteren foregår i skoven med pandelampe og med indendørstræning. Med hensyn til det sidste, må Mia indtil videre må tage til Malmö for at træne: – Både Dansk Atletik Forbund og Bagsværd Atletik Club drømmer om, at vi får en indendørshal på Sjælland, som kan gavne hele Danmark. Hallen kunne meget vel ligge på den plads, hvorfra Ringbo nedlægges.
Det udløste spontane klapsalver fra de 189 indbudte deltagere til årets Idrætsmodtagelse. Efterfølgende sagde borgmesteren, at Mia havde mange gode ideer, og det kunne da være, at Københavns Kommune hørte efter, for det er dem, der ejer grunden.
Der skal noget helt særligt til at blive årets idrætsnavn i Gladsaxe Kommune. Nogle gange skal man være verdensmester. Men det er Mia Helene Mørck endnu ikke. Til gengæld er hendes talent så rungende stort, at der er håb om at få skabt en dansk verdensklasseløber. Indtil videre har Mia overgået forventningerne og har vundet både danske ungdomsmesterskaber og et dansk seniormesterskab på 800 meter, og det var sørgede for den populære udnævnelse i sidste uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top