Cheferne sagde farvel
Brand.jpg

DIGITAL CAMERA

Borgmester Karin Søjberg Holst havde pæne ord til alle de mange medarbejdere og sagde også farvel til Ole Nedahl og Steen Michael Nielsen. Foto: Niels Rasmussen
Stort fremmøde til nytårsparolen hos Falck

Nye tider, nye skikke.
Gladsaxe Brandvæsen lukkede og slukkede ved årsskiftet og er nu en del af af en større enhed i et samartbejde med Lyngby-Taarbæk, Ballerup, Herlev og Gentofte under Beredskab Øst.
Det kom til at præge nytårsparolen hos Falck 31. december.
Ole Nedahl er stoppet som brandchef i Gladsaxe og tog afsked med medarbejderne og folkene hos Falck – og fik at vide, at hans kaffekop stadig stod klar, hvis han vil kigge forbi.
Ole Nedahl er langt frra sikker på, at det nye beredskab er lige så godt som Gladsaxe Brandvæsen og mente, at der nok var tænkt for meget på økonomi og for lidt på beredskab i den sammenhæng. Men det kan jo kun tiden vise.,
Hos Falck har Steen Michael Nielsen fået nyt job. Han skal stå for den siddende patienkørsel på Frederiksberg og i Gladsaxe. Der transporteres hver dag 3.500 patienter, så der er meget at holde styr på.
Borgmester Karin Søjbverg Holst gennemgik årets opgaver for Gladsaxe Brandvæsen.
Gladsaxe Brandvæsen havde været i brug, nogenlunde som de foregående år: med ca. 650 udrykninger og omkring halvdelen var blinde alarmer.
-Det er stadig mange blinde ABA alarmer, men i de tilfælde, hvor ABA-alarmen ikke var blind – så var I der og forhindrede, at der skete større skade.ABA-alarmer gør en forskel: Der reddes både værdier og nogle gange også mennesker.
-Desværre oplevede vi igen, at en borger mistede livet ved brand. Men trods alt kun 1 i modsætning til tidligere år, hvor der var flere. Men det er 1 for mange.
Der har været mange redningsopgaver. Igen er det færdselsuheldene, der tæller flest. Brandvæsenets indsats giver en hurtig afvikling af ulykken, og sparer mange trafikanter for at sidde i kø.
Brandvæsenet går stadig på brandsyn. Sidste år blev der gennemført omkring 400 brandsyn. Der har generelt været færre påtaler, så sikkerheden bliver bedre og bedre.
Om nogle få timer lukker Gladsaxe Brandvæsen – for at
genopstå som en del af det nye sammenlagte brandvæsen,der skabes i samarbejde mellem Ballerup, Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Gentofte kommuner.
Det er vigtigt for os, at serviceniveauet fastholdes på nuværende niveau. For det må ikke gå ud over borgernes og virksomhedernes sikkerhed!
Spørgsmålet er om de 5 kommuner er de rigtige?
Jeg tror det. For de 5 kommuner ligner hinanden.
Så ja, det er den rigtige løsning. sagde borgmesteren.
Til næste år får vi travlt med stifte det nye brandvæsen, lave sammenlægningsaftaler, samle medarbejdere i en ny organisation – og i det hele taget finde ud af, hvordan og hvorfra det nye brandvæsen skal fungere.
Der er nedsat politiske og administrative styregrupper, – og en projektgruppe, der netop har nedsat 3 arbejdsgrupper.
Så mon ikke vi kommer i mål med et nyt brandvæsen, – til tiden. Og det skal jo være lige så godt (selv om det bliver svært), – og måske på nogle områder endda bedre end Gladsaxe Brandvæsen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top