Dobbelt gazelle i Søborg
Gazelle-52-15.jpg
Søren Bram (tv.) og Niels Dencker-Thormann med gazellediplomerne fra Dagbladet Børsen. De to virksomhedsejere tænker socialt og lokalt, og til foråret ansætter de en ny lærling i deres installationsvirksomhed. Foto: Kaj Bonne.
Bram El & Data er for andet år træk blandt Danmarks bedste vækstvirksomheder

Bram El & Data fra Søborg har både i 2014 og 2015 været blandt Danmarks 1.500 vækstvirksomheder, som Dagbladet Børsen tildeler en gazellepris.
Virksomheden på Vilhelm Bergsøes Allé er med sine syv ansatte – tre el-installatører (heriblandt de to ejere), to elektrikersvende og to elektrikerlærlinge – ikke ret stor. Ikke desto mindre går det hele tiden fremad for ejerne Søren Bram og Niels Dencker-Thormann.
– Vi er stolte af, at alle de lærlinge, vi har uddannet i virksomheden, er fortsat hos os. Vi skal også have en ny lærling til foråret. Vi føler et stort socialt ansvar og vil meget gerne give noget tilbage til lokalsamfundet, siger ejerne.
Imidlertid har den lille virksomhed – der har specialiseret sig i installationer for både private og erhvervsvirksomheder samt fiberinstallationer, dataforbindelser og netværk – aldrig haft opgaver for Gladsaxe Kommune: – Og det kan man da godt undre sig over, siger ejerne.

Ingen nye flasker
Succesopskriften for Bram El & Data er enkel: 1) skarpe priser, 2) arbejdet udføres pænt, 3) der er ryddet op efter arbejdets færdiggørelse, 4) arbejdet gøres færdigt til den aftalte tid.
– En anden grund til, at vi har haft succes, er nok, at vi holder os til de simple, klassiske dyder, som vi ikke engang har kommet på nye flasker.
– Vi sætter en ære i, at vi ikke efterlader et bombet lokum. På et tidspunkt blev vi ringet op og fik en skideballe af en kunde, fordi vi ikke havde været i lejligheden som aftalt. Det kunne vi ikke forstå: Var vi gået ind i den forkerte lejlighed? Lidt senere ringede kunden igen og undskyldte. Nu havde de fundet kontakterne, og alt var i sin skønneste orden, men der var blevet så rent, at de slet ikke troede, at der havde været håndværkere på besøg, fortæller Søren Bram og Niels Dencker-Thormann.
Ejerne af Bram El & Data er begge 33 år. De har kendt hinanden, siden de i 1998 stod i lære sammen. Efter endt uddannelse som el-installatører stiftede de virksomheden for ti år siden. Søren er gift med Malene, og de har Ditlev på fem, Ester på to år og en tredje er på vej. Niels er gift med Ghita, og de er forældre til Victor på knapt syv år og lille Ida på fire uger.
– Der er nok at se til – både i virksomheden og privat. Vi er klar til enhver udfordring, og hvis det kniber med at nå det hele med de nuværende ansatte, så må vi jo bare ansætte nogle flere, griner de.
De unge virksomhedsejere vil bestemt ikke have noget imod et gazelle-hattrick: – Vi har ikke tænkt os at sove på succesen.


Gazellavirksomhed
A/S eller ApS.
Mindst 1 mio. kr.
i omsætning eller
0,5 mio. kr. i bruttoresultat.
Omsætningen/
bruttoresultatet skal mindst være fordoblet i
løbet af de seneste fire år.
Mindst fire regnskaber skal være offentliggjort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top