Gladsaxe, en uskøn by, I
Når man ser sig om i Gladsaxe, er det tydeligt, at det meste af byen er blevet til efter de forhåndenværende søms princip.

Stil dig blot ved den store rundkørsel ved rådhuset og kig rundt: det ser uordentligt og planløst ud med helt forskellig byggestil. Ingen har forsøgt at skabe helhed eller sammenhæng. Man taler om en ”boulevard” på det sidste stykke af Gladsaxe Ringvej op til rundkørslen ved rådhuset. Hvordan skal den blive en forskønnelse?
Forvaltningen siger, at den ikke har beføjelser til at stille krav til æstetik, den skal bare sikre, at bygningerne teknisk er i orden. Vi har ganske vist ansat et fint arkitektfirma, som skal fremsætte forslag til Gladsaxes forskønnelse, men foreløbig er det ikke blevet til meget andet end trækasserne ved Bibliografen i Bagsværd. Den politiske vilje mangler.
Er det for meget at forlange, at der bygges med stil og ensartethed, så vi ikke får de tilfældigheder som højhuset på tobaksgrunden op ad villaer og anden lav bebyggelse udgør? Det vil kræve meget mere præcise lokalplaner, udarbejdet med hensyntagen til både æstetik og funktionalitet – og så kræver det, at planerne overholdes. Det sidste giver flertallet og forvaltningen pokker i – ja værre end det: det gælder om at få brokket så meget byggeri som muligt ind på for lille plads, bare for at sikre flere beboere i kommunen.

Mogens Camre,
Medlem af Gladsaxe byråd (DF)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top