Højt humør trods lussinger
Målmand-HG-02-03-16.jpg
Stakkels Jonas Tilsted er passeret langt over 500 gange, og der er meget lang vej hjem. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe/HGs håndboldherrer står sammen i orkanagtig modvind

De får høvl. De får bank. De får tærsk. Af og til bliver de nærmest ydmyget. Der er absolut ingen point på tavlen.
Men de giver ikke op.
En gang var Gladsaxe/HGs håndboldherrer de bedste i landet med navne som Per Skaarup., Morten Stig Christensen, Lars Borly og Michael Strøm.
Nu er de med fuld fart på vej ned i serie 1. Voldsomme nederlag følger voldsomme nederlag.
På en vild dag kan de måske drømme om at få bare et sølle point i de 22 kampe, der skal spilles i kvalifikationsrækken i denne sæson.
Det vil nok være mere realistisk at satse på, at der i hvert fald ikke bliver scoret 1.000 mål hos stakkels Jonas Tilsted, der har det utaknemlige hverv at stå på mål.
Det hele begyndte at gå rigtig galt, da den forrige bestyrelse ansatte en ny træner. Desværre var det en af landets mest forhærdede seksualforbrydere, der var dømt for en lang række voldtægter for en del år siden.
Ansættelsen gav turbulens i klubben, og der skete markante ændringer på lederfronten, og herreholdet gik i opløsning, da træneren røg ud.
Men nogle af de unge – mange teenagere – valgte at blive for at tage kampen op.
Den tidligere topspiller Rolf Nielsen gik ind som træner for de unge mennesker, og så startede kampen.
Aron Handler er ”den gamle mand” på holdet. Han er lige fyldt 22 år. Og i en sportsgren, hvor det nærmest er feminint at veje under 90 kg kommer spillerne fra Gladsaxe/HG til kort. Der skal bruges år på at bygge fysikken op.

Otte spillere
-Vi lagde ud mod Helsinge, der virkelig tog alvorligt på opgaven. De var lynhurtige på kontraløbene, og de gav os hverken rist eller ro, så vi gang på gang afleverede boldene lige hen i hænderne på dem, fortæller Aron Handler.
54-20 stod der på resultattavlen, da de 60 minutter var overstået.
Det gjorde det ikke bedre, at Gladsaxe/HG kun havde otte spillere til rådighed i den kamp.
-Vi måtte lige have en kasse øl ind i omklædningsrummet og sidde og fordøje den lussing, smiler Aron – for spillerne lader sig ikke slå omkuld.
-Når vi i næste sæson spiller i serie 1, kan vi virkelig godt se nogle muligheder for at få nogle gode resultater.
Af og til har Rolf Nielsen spillet med, og så har spillet i perioder set ganske fornuftigt ud, men så kommer der andre kampe, hvor det ender med nogle ordentlige mavepustere.
-Selv om vi går fra lussing til lussing er alle blevet. Vi har kendt hinanden i så mange år, at det giver sammenhold, siger Aron.
Der trænes tre gange om ugen, for spillerne vil virkelig noget med deres håndboldspil.
-Vi har ikke fået tilgang, og det er ærgerligt, for hos os kan man i hvert fald regne med at få spilletid, griner Aron, der op til interviewet har fået at vide af en af holdkammeraterne, at man regner med at vinde alle kampe i anden halvdel af sæson. Det kommer så ikke til at holde stik, for dagen efter løber Gladsaxe/HG ind i en snitter mod topholdet fra HIK. 51-28 slutter kampen. Så har modstanderne i ni af de 12 kampe scoret over 40 mål.
Af og til vælger modstanderne at udfordre sig selv ved kun at score på ”vip”, hvor målscorerern skal sprineg ind over stregen og sende en aflevering i kassen. Det begrænser målscoringen.
For at det hele ikke skulle blive for trist, valgte bestyrelsen at de unge spillere skulle have en opmuntring, så man har udstyret dem med en spilledrag a la ”bolsjedrengene” fra 1984, der spillede i de livlige rød-hvide trøjer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top