I AB hjælper alle hænder med i julen
Håndbold-01-01-16.jpg
200 frivillige hjælpere sørger for AB Julecup er en unik håndboldtradition

Af
Foto: Kaj Bonne
For 14. gang arrangerede ABs håndboldafdeling julecup i dagene mellem jul og nytår. Et gigantisk arrangement med over 1.600 håndboldspillere på 141 hold fra Danmark samt Gladsaxe Kommunes venskabsbyer i Tyskland, Frankrig, Polen og Holland. På Buddinge Skole 550 overnattende gæster, der skal bespises tre gange i døgnet. 10 baner i syv haller rundt om i Gladsaxe var i brug for at finde frem til de rette vindere. Busser fyldt med håndboldspillere kørte i pendulfart.
Når arrangementet kunne køre så lydefrit, som det gjorde, så skyldtes det en enorm indsats fra 200 frivillige – heraf mange ikke håndboldspillende forældre og ABs egne medlemmer – særligt fra klubbens oldboys- og oldgirls-hold. En imponerende og uegennyttig indsats, hvor folk hiver timer eller dage ud af kalenderen for at den håndboldspillende ungdom kan hygge sig – både med at spille håndbold og i ”fritiden” mellem kampene både svømme i Gladsaxe Svømmehal eller bowle i Gladsaxe Bowlinghal. Frivillige vagter sørgede for, at der var døgnbemanding på Buddinge Skole.
– De frivillige er gode til at dække hinanden ind i grupperne. I det hele taget er der en god forståelse for, at arrangementet kræver en ekstraordinær indsats, siger Winnie Sørensen fra arrangørgruppen.

Hård december
ABs håndboldformand Søren Pedersen og bestyrelsesmedlem Lene Vienberg har brugt hele julemåneden til at gøre alt klar til det store stævne: – Andre i deres familie bliver nødt til at sørge julegaveindkøbene, fortæller Winnie Sørensen.
I det hele taget er den traditionsrige juleturnering en fortælling om, hvor vigtigt det er, at man år for år forfiner arrangementet. Hvad er godt? Hvad er skidt?
Mens Winnie Sørensen taler om, at man hvert år under turneringen holder et ledermøde, taler Søren Pedersen i telefon med en af madfolkene: – Vi skal have æblejuice og mælk nok, og så kan du lige så godt købe 10 pakker rullepølse à 500 gram, siger formanden ind i telefonrøret.
– Her på kontoret træffer de hurtige, praktiske beslutninger, lyder det samstemmende fra folkene i arrangørgruppen.
SAVE – Støtteforeningen for ABs Håndbolds Venner – er en væsentlig aktør i afholdelsen af ABs Julecup. SAVE sørger nemlig for de økonomiske midler, så ABs ungdomsspillere kan komme til stævner i påsken samt i september før turneringen.
– Disse ture og stævner er uforglemmelige for alle håndboldspillere. Og når man bliver ældre, så kan man ikke huske, om man har vundet eller tabt, men man har haft det sjovt – og man på disse ture får man venskaber for livet, siger Winnie Sørensen.
Og sådan var det også for nytår under julecuppen. For håndbolden er trods alt omdrejningspunktet, når der knyttes venskabsbånd på kryds og tværs.
Der blev spillet. Der blev lavet finter og mål. Der blev tacklet. Der blev jublet. Og der blev grædt.
Alle følelser kom i spil. Men der var varme, hjælpende hænder alle vegne.
Håndbold 03 01-16

Håndbold 03 01-16

Håndbold 04 01-16

Håndbold 10 01-16

Håndbold 11 01-16

Håndbold 12 01-16

Håndbold 13 01-16
Foto: Kaj Bonne. Se flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top