Læring og leg blandes
Legeplads-i-Bibliotekshaven_oversigt.jpg
Projektet afventer pt. de sidste godkendelser fra rettighedshaverne til at benytte enkelte af illustrationerne som vist. Der tages derfor forbehold for enkelte ændringer til det endelige projekt i benyttelsen af de kendte værker fra børnelitteraturen. Foto: Illustration: UNO
Hovedbibliotekets temalegeplads klar i august

Mens andre kommuner skærer ned, har byrådet i Gladsaxe bevilget 1,5 mio. kr. til at etablere en ny og anderledes legeplads ved siden af Gladsaxe Hovedbibliotek.
I dag ligger plænen ved biblioteket øde hen, men snart bliver græs forvandlet til en sjov legeplads med aktiviteter og redskaber for børn i alderen 2-10; og det glæder formanden for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, Katrine Skov (A).
– I Gladsaxe vil vi gerne have flere grønne og aktive byrum. Jeg håber, at den nye legeplads vil skabe endnu mere liv ved Hovedbiblioteket, og at den bliver en hyggelig oase for både børn, unge og ældre, siger Katrine Skov.

På opdagelse i børnelitteraturen
Den unikke legeplads, der skal give et løft til bylivet i Gladsaxe, er tegnet af virksomheden UNO, og dens særkende skal være en stor boghylde. Her kan ungerne boltre sig i gynger, rutsjebane og klatrenet, men de kan også besøge Mustafas Kiosk, klatre på Cirkelines prikker og hilse på Mummi og Antboy. Ideen er nemlig at lade børn og voksne gå på opdagelse og lege i børnelitteraturen, både de ældre og de nye klassikere.
Der kommer også en scene til arrangementer og et område med vipper og trampoliner, som efter planen bliver inspireret af de berømte børnerim fra Okker gokker gummi klokker. Ved siden af bliver der indrettet et særligt sted til de mindre børn, som kan lege i butikkerne fra Palle Alene i Verden.
Hos Gladsaxe Bibliotekerne håber bibliotekschef Jakob Lærkes, at legepladsen vil inspirere til mange timers bevægelse og leg, men også rolige læsestunder.
– På Gladsaxe Bibliotekerne prioriterer vi at ligge helt i top, når det kommer til at tilbyde viden, inspiration og oplevelser til børnefamilierne, og legepladsen er en kæmpe gave til os alle sammen, siger han.

Bibliotek og have smelter sammen
Det første spadestik bliver efter planen taget til februar, men allerede nu har håndværkere banket hul ind til børnebiblioteket og etableret en ny indgang, så inde- og uderum kommer til at hænge tættere sammen. Legepladsen skal efter planen stå færdig til Gladsaxedagen i august 2016, og på biblioteket er der allerede store forventninger til at tage Bibliotekshaven i brug.
– Det bliver en legeplads ud over det sædvanlige; en legeplads, der vil sætte sin signatur på området, understøtte handelslivet i nærheden og give børnefamilierne lyst til at komme igen, slutter bibliotekschefen.

Legeplads i Bibliotekshaven_boghylde
Illustration: UNO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top