- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Musik og undervisning

Man slukker for sin mobiltelefon, når man går ind i en koncertsal eller en biograf. Man sidder ikke og taler under numrene, og der skal være rigtig gode grunde til at forlade sin plads under et nummer. Og man klapper ikke mellem satserne, men venter til hele nummeret er spillet færdigt.
De regler kiksede lidt for en del af publikum til Nytårskoncerten i søndags på Grønnemose Skole.
Men dirigenten David Riddell fra Randers Kammerorkester tog det fra den pæne, pædagogiske side.
Telefonsynderen fik bogstaveligt talt det gule kort (med advarslen om at det røde kort sad klart)
Og kropssproget sagde tydeligt ”ti nu stille”, da nogle publikummere lige skulle tale færdig før koncerten blev indledt.
Men bortset fra det fru kammerherreinde, så blev det en aldeles glimrende koncert.
Ikke mindst fordi den unge sangerinde Sofie Elkjær Jensen lagde bragende flot ud ”Caro Nome” fra Verdis Rigoletto. Det var så musikalsk kontrolleret, at musikerne deltog i bifaldet.
Publikum fik lejlighed til at stifte bekendtskab med den engelske komponist Frederick Delius, der havde skrevet musik til ord fra I.P. Jacobsen. Lyrisk og gribende.
Midt i det hele forlod en publikummer sin plads for at lave lidt video til mobiltelefonen. Det gør man så heller ikke.
Nytårskoncert 2016 01 02-16
Sopranen Sofie Elkjær Jensen er ung og i gang med en forrygende karriere. Det forstår man godt efter hendes fortolkning af Gildas arie fra Rigoletto. Foto: Kaj Bonne.
Nytårskoncert 2016 03 02-16
David Riddell havde det gule kort fremme og fik vist, at det røde kort sad klart i brystlommen. Som professionel vil han gerne have respekt omkring sit arbejde.
Foto: Kaj Bonne.