Op og ned ad Højnæs
Mountainbike-05-50-15.jpg
Hanne Panduro-Hess kender om nogen op- og nedkørslerne på Højnæs Bakke i Aldershvile Skoven. Foto: Kaj Bonne.
Hanne Panduro-Hess træner på mountainbiken forud for to halve ironman i 2016

Fantasien skal bruges godt og grundigt. Højnæs i Aldershvile Skov siges at være en af Danmarks bedste kælkebakker, men i år er temperaturen stukket af og er langt over frysepunktet. Denne søndag ses ingen kælke på Højnæs, men til gengæld trådte Hanne Panduro-Hess let op ad den store bakke på sin mountainbike:
– Det er fantastisk at have Hareskoven liggende i sin baghave. Jeg kender skoven ud og ind, og det er verdens dejligste legeplads. Hareskoven har alt, hvad der skal til for at blive både fysisk og psykisk udfordret. Jeg både løber og kører på mountainbike i skoven.
Bakkerne, rødderne, svingene og såvel op- som nedkørsler stiller store krav til teknikken, men den 42-årige Hanne Panduro-Hess er med sine ti år som mountainbiker særdeles rutineret. Derfor kører hun ofte med mændene rundt i skoven, for selv om flere og flere kvinder har fået øjnene op for træningsmulighederne på mountainbiken, er det stadig en sportsgren som tiltrækker flest mandlige udøvere. Særligt mænd over 40 år lufter deres indre dreng igen.

Intervaltræning
– Højnæs er særdeles anvendelig til intervaltræning, og der er seks forskellige op- og nedkørsler. Der er derfor gode muligheder for at få banket pulsen i vejret. Den kommer op på max flere gange, fortæller Hanne Panduro-Hess, der har forbavsende let ved at tale, selv om hun på fotografens opfordring drøner op og ned ad bakken. Flere gange.
Hanne Panduro-Hess er i god form. Ingen tvivl om det. Hun træner da også 14 timer om ugen både med svømning, løb og kørsel på cykel. Endvidere er hun spinninginstruktør i X-trainer Studio i Bagsværd.
I løbet af sommeren blev hun mere eller mindre tilfældigt indfanget af triatlon-sporten (svømning, cykling og løb), og hun klarede sig fremragende med det samme. Først opnåede hun en femteplads i en kvart ironman – 950 meter svømning, 45 km cykling og 10,5 km løb – og allerede i sin tredje optræden på ”en fjerdel jernmand” vandt hun sin klasse.
– Det har givet mig en masse motivation. Derfor har jeg besluttet mig for, at jeg i 2016 deltager i to halve ironman – først ved Kronborg den 19. juni og derefter den 28. august i Silkeborg.

Aldrig det samme
Hanne Panduro-Hess træner hele året rundt på mountainbike, men hun træner også på landevej og er medlem af en cykelklub: – Men mountainbiken giver den bedste pulstræning og bedste styrke.
Før hen stillede Hanne op i mange mountainbike-løb, men i takt med den øgede træningsmængde til de halve ironman, har hun valgt at nedtrappe konkurrencemomentet i disse løb og vil kun deltage i de allerstørste MTB-løb på Sjælland.
– Jeg elsker at køre på mountainbike, for man ved aldrig, hvad der kommer to meter længere fremme. Det stiller store krav til ens fokus, fordi der i forhold til dagen før pludselig kan ligge et væltet træ på stien – og så skal man hurtigt overveje, hvad man så vil gøre. Naturen ændrer sig hele tiden, og det gør hver eneste træningstur til en unik oplevelse. Jeg elsker disse udfordringer.
Når Hanne Panduro-Hess ikke træner, så arbejder hun på fuldtid som virksomhedskonsulent i Gladsaxe Kommunes jobcenter: – Og så tager jeg mig også tid til mine to skønne teenagepiger.


Hareskoven har et 26 km langt spor, der igennem de seneste par år er blevet repareret af frivillige, som ønsker at være med til at sørge for, at skoven er i god stand. Endvidere sørger de også for, at mountainbikerne har et godt og sundt forhold til Naturstyrelsen og skovens andre bruge.
I øjeblikket frarådes det at køre for alt for meget på sporene, fordi der er faldet usædvanligt meget regn i både november og december. Mange mountainbikere kører derfor på de store skovstier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top