- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Over 100 til nytårskur

Socialdemokratiet i Søborg holdt deres traditionsrige nytårskur i Kildegårdens festsal med over 100 deltagere og en festligmusikalsk opstart leveret af koret Sangsvalerne.
Borgmester Karin Søjberg Holst var første taler og hun pegede på de store ting – flygtninge på danske motorveje og terrorhandlingerne i København; men satte også fokus på Gladsaxes udfordringer i 2016: Genhusning af flygtninge, den særlige indsats over for vores unge mellem 15 og 25, i Værebro, har indsatsen bl.a. gjort at unge- ledigheden er faldet fra 11% til 6% , ligesom anlægsloven omkring letbanen forventes på plads inden 1. april 2016.
Musik ensemblet Side by Side skabte en fin overgang til næste taler folketingsmedlem Matias Tesfaye, der sidder med ved bordet omkring de politiske aftaler på flygtninge området.
Han pegede den store udfordring/dilemma – at indvandring koster og sætter både uddannelse og jobsystemet under pres, og dermed de fordelingsrammer velfærdsstaten bygger på, samt at løsningerne skal findes på de store forhandlingsborde i EU og FN. Matias Tesfaye sluttede af med at understrege, at jo færre borgere i Danmark og i Gladsaxe, der ikke engagerer sig i politik og melder sig ind i de lokale vælgerforeninger, jo større er chancen for at vores folkevalgte bliver hurtigsnakkere og symbolpolitikkere, i og med de ikke har et reelt politisk forankret politisk bagland, som de skal være ansvarlige overfor.