Sjovt program for basketdrenge
basket.jpg
Basketballdrengene fra Gladsaxe er i den grad kommet efter det, så på længere sigt kan det måske også slå igennem på seniorplan. Foto: Privat.
Udsigt til internationale kampe

Gladsaxe Basketball Klubs U12-drenge tabte pokalfinalen til Hadsten. Men der er stadig udsigt til storkampe i denne sæson.
– Vi er meget fokuseret på bredden og på at udvikle alle og fastholde så mange spillere som muligt og det koster ind imellem et par sejre. Men vi spiller fortsat med i toppen af mesterrækken, hvor målet er at kommer med i finaleslutspillet – Final4 – som skal spilles efter påske, fortæller Søren Altmann fra GBK.
– Derudover deltager vi igen i Amager Cup i slutningen af januar, hvor vi blandt andet skal spille mod nogle italienske hold. Vi har også en lidt skør plan om at deltage i Værebro Idrætsforenings fodbold stævne 5.-7. nu da vores egen træning er aflyst, fordi hallen skal bruges til fodbold. Det kunne være en god social ting for holdet og sikkert også lærerigt.
– Det næste store mål for os er Scania Cup i påsken, hvor vi som sagt skal spille mod de 10-12 bedste hold fra Norden (mest Sverige, Finland og Danmark) og hvor vi helt sikker bliver presset maximalt. Som opvarmning til det har vi inviteret Lobas fra Skåne og et hold fra Litauen til at komme og spille nogle kampe i starten af marts.
-Et andet projekt vi har med U12 drengene er en udveksling med venskabsbyen Split i Kroatien. Split Baskets historie ligner på mange måder Gladsaxes. F 25-30 år siden var det en gigant på europæisk plan, men krigen og økonomiske nedtur i regionen har også slået benene væk under basketballklubben, der slet ikke længere er, hvad den var. Det betyder dog ikke at de ikke kan spille basketball. Split spiller stadig i den bedste række i Kroatien og leverer flere spillere til ungdoms- og senior-landsholdet, som år efter år leverer store resultater i Europa. Basket i Kroatien er en helt anderledes alvorlig ting end det er i Danmark, og drengene får en kæmpe oplevelse, når vi skal derned til juni. Split U12 drengene skal spille med i de kroatiske mesterskaber, og vi er inviteret derned til en opvarmningsturnering i starten af juni, hvor vi får lov til at møde nogle af de bedste hold fra regionen, siger Søren Altmann.
Så nu skal der skaffes nogle penge. Kommunen bidrager med et beløb, fordi man skal til venskabsbyen Split, men der er egenbetaling på 4.000-5.000 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top