annonce
Vandtårne blev til 4.500 ton knust beton
Vandtårn-01-03-16.jpg
En stor bunke beton og en pumpestation i resterne af det ene vandtårn. Det er hvad der nu er tilbage af Tinghøj Vandtårne. Foto: Kaj Bonne.
Tinghøj Vandtårne er væk

4.500 ton knust beton. Det er stort set, hvad der er tilbage af Tinghøj Vandtårne. I mere end tre måneder har nedrivningsmaskinerne haft travlt med at forvandle de fire vandtårne til en stor bunke knust beton.
Det eneste der nu står tilbage på Vandtårnsvej er en lille rund bygning. Det er resterne af det ene vandtårn. Bygningen huser den pumpestation, som pumper drikkevandet ud til Gladsaxes forbrugere.
En del af betonen er allerede blevet brugt til at anlægge en ny vej til en af Nordvands grundvandsboringer i Sjælsø, mens 800 tons beton skal bruges til at stabilisere et bassin og reetablere en cykelsti ved Høje Gladsaxe.
Meget af betonen bliver også genbrugt på stedet fortæller Michael Helmark, der er projektleder hos Nordvand: ” 500 tons beton er brugt til at fylde kælderen op under et af de gamle vandtårne og på sigt skal vi bruge op til 2.500 tons beton til at stabilisere pladsen her, hvor vandtårnene stod”. Pladsen på Vandtårnsvej skal i fremtiden bruges til at opbevare Nordvands materialer og maskiner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top