Visioner for Gladsaxe
Mange tak for et spændende nr. 1 med visioner og ”visioner” fra 7 af partierne i Gladsaxe Kommunalbestyrelse.

Nogle var forudsigelige som f.eks. DFs, medens Venstres overraskede ved et fravær af visioner (nedsæt et udvalg)! Ved andre kunne man tro, at der var sket en forveksling. Således kunne indlægget fra Frank Dahlgaard være skrevet af Alternativet! ”Vækst er godt, men planløs vækst, der går ud over naturværdierne, er skidt”. Derfor vil Frank Dahlgaard (jeg kan ikke forestille mig, at Liberal Alliance er enig) undgå flere boliger og flere fabrikker, fordi det fører til ”mere asfalt og beton – og mindre grøn natur.”
Frank Dahlgaards analyse er fuldstændig korrekt; men hvis befolkningens gennemsnitlige levealder fortsætter med at øges – måske endda i det nuværende tempo med 3 mdr. pr år – betyder det nødvendigvis et stærkt stigende antal pensionister og dermed ved uændret befolkningstal et faldende antal nettoskatteydere. Derfor kan der opstilles 3 scenarier for konsekvenserne:
1. flere boliger og arbejdspladser gør det muligt – måske – at bevare det nuværende serviceniveau
2. serviceniveauet bevares ved at hæve skatterne
3. serviceniveauet sænkes i takt med forøgelsen af antallet af ældre medborgere.
Nu er Liberal Alliance jo kendt for at gå ind for skattelettelser, som i kombination med Frank Dahlgaards vision automatisk fører til scenarie 3 turbo – med hurtigere sænkning af serviceniveauet.
Det skal blive spændende at følge i Gladsaxe Bladet, om der opstår Alternative Alliancer i byrådet i 2016!

Peter Alsted Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top