annonce
Wien kom til Gladsaxe
bal.jpg
Les Lanciers med mølletur gør det hele lidt mere festligt. Foto: Privat.
Det største wienerbal nord for alperne på Grønnemose Skole

Flere end 200 festklædte dansere, dansede og festede forrige lørdag aften i festsalen på Grønnemose Skole – som i de gode gamle dage. ”Glad Dans Gladsaxe” har de seneste 17 år arrangeret dette formidable festshow med gæster fra Norge, Sverige, Tyskland og hele Danmark. Efter festmiddagen var der champagne og polonæse kl. 19, hvorefter dansen fortsatte til kl. 24. Dansene var flere mangfoldige. Les Lanciers, (dansk version) samt engelsk version. Mange kvadriller, bl.a. Prinsesse Alexandrine og Kronprinsesse Ingrid. Som noget nyt i år blev Menuetten af Elverhøj danset, en meget flot dans som stillede store krav til danserne. Desuden blev der danset norske og svenske kvadriller. Specielt norsk francece var meget populær. Imellem kvadrillerne var der valse og andre pardanse. 1800 tallets selskabsdanse, af mange kaldet ”baldanse” er i de senere år blevet meget populære. Derfor har foreningen Glad Dans Gladsaxe haft disse danse på repertoiret de seneste 17 år. -Nutidens usikkerhed, stress og jag er sikkert årsag til interessen for de gode gamle dage, hvor man forstod at more sig både på en fornøjelig, men også nobel måde, siger Bent Grølsted fra arrangørerne.
-Der plejer at være ca. 250 dansere til Glad Dans Gladsaxes baller. Men i år var vi lidt færre, idet mange svenskere havde meldt afbud. Formodentlig på grund af de nyligt indførte restriktioner med at vise pas,når de svenske gæster sent om aftenen skulle hjem til Skåne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top