42.000 ton træ på genbrugsstationerne
Gladsaxeborgere sparede for udledning af CO2

Vestforbrænding har fokus på træ, som skal genanvendes. I 2015 afleverede borgerne 42.321 ton træ på genbrugsstationerne.
I Gladsaxe blev der afleveret 3.490 ton – og det svarer til en mindre udledning
– Vi afskaffede ”Stort brændbart” på vores genbrugsstationer for et par år siden, og vi har ikke savnet det, siger udviklingschef Yvonne Amskov fra Vestforbrænding.
– Træet fra ”Stort brændbart” og ”Småt brændbart” bliver langt bedre udnyttet, når det går til genbrug, end dengang det blev brændt.
I 2015 blev det til 42.321 ton træ på de 24 genbrugsstationer, der er med i Vestforbrændings fælles ordning. Det var 1.500 tons eller 3,7 % mere end året før, og det trækker i den rigtige retning i arbejdet med at opfylde den nationale ressourcestrategis mål om at genbruge mindst 50 % af husholdningsaffaldet i 2022.

Treecycling
I november 2015 begyndte kampagnen Treecycling, der også har fokus på genbrug af træ.
– Vi var godt i gang med denne sortering, inden Treecycling-kampagnen begyndte, siger Yvonne Amskov. – Tallene bekræfter, hvad vi også ved fra andre kilder, at borgerne gerne vil sortere deres affald og være med til at udnytte ressourcerne effektivt og miljømæssigt. Det gælder også træ.

Fakta
• Det indsamlede træ bliver hovedsagelig afsat til virksomheder, der producerer spånplader
• Vestforbrænding samler træ ind på 24 genbrugsstationer
• Genbrug af 1 tons træaffald fra genbrugsstationerne sparer miljøet for 1 tons CO2

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsselskab ejet af 19 kommuner i og omkring København og i Nordsjælland. Vi vil forbedre miljøet ved at arbejde for mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top