annonce
Den graciøse kampkunst
Indonesisk-kampsport-01-04-16.jpg
I Gladsaxe er det nu muligt at dyrke den indonesiske nationalsport

Pencak Silat er den indonesiske nationalsport. Den kombinerede kampsport og kampkunst fra det indonesiske ø-rige er dog endnu ikke så udbredt herhjemme. Men det ønsker Martin Sangill fra Bagsværd at lave om på.
Sidste år flyttede han til Gladsaxe fra Frederiksværk. I det nordsjællandske åbnede han for tre år siden den første Pencak Silat-klub i Danmark, og denne klub er nu rykket med ham til Gladsaxe, hvor en håndfuld udøvere har kastet sig over den kombinerede kampsport og kampkunst hver lørdag i Gladsaxe Sportshal.
– Jeg graduerede adskillige elever i løbet af de tre år i Frederiksværk. Nu er vi i det små begyndt i Gladsaxe, og jeg er så heldig, at Anders H. Petersen også hjælper til med undervisningen. Hver lørdag tager han fra Melby for at assistere mig herinde, siger chefinstruktør Martin Sangill, der selv har dyrket kampkunsten siden 1988 og er gradueret sortbælte hos Guru P. Phefferkorn i Holland. Phefferkorn tog efter 2. Verdenskrig kampkunsten med til Holland fra Indonesien, og iI dag er Pencak Silat en af de mest populære kampsportsdiscipliner i det nederlandske.

Kom som du er
– Pancak Silat har så meget at byde på. Du kan se meget mere til kampkunsten på internettet, og hvis du er interesseret, er det meget bedre, hvis du møder op en lørdag. Det er helt uforpligtende og gratis at få en prøvetime. Du skal kun medbringe noget løst træningstøj, en drikkedunk og et åbent sind, siger Martin Sangill.
Set udefra er der noget meditativt over Pencak Silat: – Nogle yogalærere har da også prøvet kampkunsten, og de ser mange paralleller – altså bortset fra at Pencak Silat er noget hurtigere, griner Martin Sangill, som har en anden stor passion – klassisk guitar. Martin Sangill er uddannet klassisk guitarist med diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.


Fakta
Træning lørdag fra 11.30-13.00 i den store kampsportshal i kælderen under Gladsaxe Sportshal. Yderligere information og videoklip på www.hormat.dk

Indonesisk kampsport 03 04-16
Pencak Silat er en elegant og graciøs kampkunst, hvor deltagerne kommer ud i nogle uvante yderstillinger. Fra venstre eleverne Simon, Maya og Marie Louise, assistent Anders H. Petersen og chefinstruktør Martin Sangill.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top