Gladsaxe er aktiv i kampen mod kræft
Kræftens Bekæmpelse har nu 4.627 medlemmer i kommunen

Cirka hver 15. borger i Gladsaxe bakker op om Kræftens Bekæmpelse med et medlemskab.
Det kunne bestyrelsen konstatere ved generalforsamlingen i Kræftens Bekæmpelse lokalforening.
Generelt har der været et højt aktivitetsniveau og stor lokal opbakning. Kræftens Bekæmpelse har i Gladsaxe nu hele 4.627 medlemmer, som lokalt repræsenteres ved Lian Chen Tving, Marianne Tofte, Peter Skou og nyvalgte Michael Klausen.
En af de vigtige aktiviteter gennem året, har været at sætte fokus på symptomer på kræft. Sidste forår startede kampagnen om de syv tegn på kræft, som det er væsentligt at kende, for at komme til lægen i rette tid. Kampagnen er blevet meget godt modtaget i befolkningen, og vi kan af tallene på landsplan se, at op mod 100.000 danskere har opsøgt den praktiserende læge på grund af kampagnen. Dette vigtige kampagne-arbejde fortsætter vi her i 2016, hvor der fokuseres på at give og modtage gode råd. Det har stor betydning, når en person i netværket giver et godt råd – for eksempel det gode råd at gå til lægen, hvis nogle af de syv tegn bemærkes, fortæller formand for bestyrelsen Peter Skou.

Søger unge

-I samarbejde med frivillige i seks andre kommuner, har vi arrangeret foredrag i hver af kommunerne. I Gladsaxe havde vi fokus på ”Mænd & Kræft”, ved et humoristisk, inspirerende og meget tankevækkende foredrag af komikeren Geo. Vores eget bestyrelsesmedlem, Lian Tving holdt foredraget i Egedal, hvor temaet var ”Akupunktur & Kræft”, hvor hun som akupunktør kunne fortælle kompetent og meningsfyldt så alle deltagerne blev revet med. Flere unge frivillige har i årets løb, hjulpet med at gennemføre forebyggelseskampagnen ”Skru ned for solen”, i en række institutioner i kommunen. Det har givet gode resultater, og vi søger derfor samarbejde med flere unge, til at hjælpe med at gennemføre samme og andre kampagner i år.
-Der er arbejdet hårdt blandt vores frivillige i Åben Cafe for kræftramte, pårørende og efterladte for at få re-etableret tilbuddet. Vi har nu en fast gruppe af engagerede frivillige, der alle har gennemgået Kræftens bekæmpelses obligatoriske basisuddannelse. De gør det muligt for os at yde et helt enestående tilbud, som holder åben i cafeen hver mandag fra kl. 16 – 17.30 året rundt. Når du kommer i Åben Cafe på Taxvej 15 i Bagsværd har du bl.a. mulighed for ar få råd, vejledning og hjælp til kontakt til kommunen eller kræftrådgivning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top