Jeg kunne ikke lide min mor
Irma-Henriksen-07-161.jpg
Irma Henriksen har skrevet sin 10. bog. Foto: Kaj Bonne.
Irma Henriksen mener at manglende kærlighed i barndommen har fået hende til gang på gang at vælge de forkerte mænd.

I bogen ”Mælkebøttetøsen – Den Kærlige Krigerinde” som netop er udkommet, fortæller forfatter og tidligere byrådsmedlem i Gladsaxe, Irma Henriksen, om sin svære opvækst i Århus med fattigdom, druk og et utal af flytninger.
Hun ser tilbage på opvæksten med en mor, der var psykisk syg og aldrig nogen siden viste hende kærlighed, og en stedfar der blev sendt til Tyskland under anden verdenskrig for at arbejde for nazisterne. De måtte flytte utallige gange, fordi der ingen penge var, og stedfaderen kom tilbage fra krigen med psykiske ar og røg i fængsel, fordi han blev straffet for at have arbejdet for nazisterne. Efter hans løsladelse så forældrene ingen anden udvej end at rejse til København i nattens mulm og mørke med Irma og hendes lillesøster under armen for at undgå at blive forfulgt.
-Når jeg tænker tilbage, så var det en følelse af at være flygtning i sit eget land. Der var ikke plads til folk som os. Defor var jeg nok også en stille og angst barn, fortæller Irma, der i bogen forsøger at forbinde hændelserne i barndommen med de valg, og det mønster hun har haft i sit liv. Et liv med masser af mænd, ustabilitet og depressioner.
-Jeg er lige fyldt 78 år, og jeg har stadigvæk savnet i mig. Drømmen om at blive elsket, som den jeg er, er det vigtigste for mig i dag. Jeg kan se, at de alle de forhold jeg har haft, er gået ud over mine børn, og det er jeg ked af, indrømmer Irma Henriksen, der har fået fem børn med fire forskellige mænd.

Dysfunktionel familie
De første to fik hun med én mand, men han forsvandt pludselig, efter datterens fødsel. Irma stod alene på Vesterbro med to små børn, så hun så ikke anden udvej end at adoptere sin nyfødte datter væk.
-Jeg kunne ikke andet. Jeg havde ingen støtte nogen steder fra. Mine forældre skulle jeg også hjælpe. De var fordrukne begge to og boede i en kolonihave på Amager, til de også blev smidt ud derfra. En overgang boede de i papkasser. Jeg kunne ikke blive ved, og måtte på et tidspunkt droppe al forbindelse til dem. Dernæst mødte jeg min mellemste søns far. Han var god i starten, men jeg kedede mig og var utro, og jeg kunne ikke holde det ud. Jeg flyttede sammen med en ny mand, som viste sig at være psykopat. Derefter fulgte der flere mænd og flere børn, men alle forhold endte i vold, polititilhold og misbrug, indrømmer Irma, der har måttet sande, at især den ældste søn, har været tilskuer til lidt af hvert.

Stor sorg
-Min ældste søn døde af kræft for nogle år siden. Han var meget vred på mig, og det tog hårdt på mig. Vi nåede dog at få talt ud, og jeg sad og sang ved hans seng, da han døde. Det er det hårdeste, jeg har oplevet fortæller Irma Henriksen med tårer i øjnene.
Det er ikke første gang, hun har oplevet at lægge et barn i kisten. For syv år siden døde hendes mellemste søn af en overdosis.
– Det har været hårdt, og en overgang gik jeg i sorggruppe. Jeg har lært at leve med min sorg, men jeg komme aldrig over den. Vreden og sorgen har sat sig i mine muskler, indrømmer Irma, der dog har haft den glæde at gense den datter, som hun opgav for over halvtreds år siden.
-Min ældste datter kontaktede mig, da hun fyldte 30 år. Det var en kæmpe glæde. Vi har kunnet spejle hinanden, da vi ligner hinanden meget, fortæller Irma med et smil
Vreden er forsvundet, men hun kan godt være gal over, hvordan hun har ladet sig behandle af mænd. En masse selvransagelse og terapi har skabt en mere selvsikker og glad Irma, og forhold til mænd med voldelige tendenser er et afsluttet kapitel.

Elsker stadigvæk masser af sex
-Jeg får masser af henvendelser fra mænd. Jeg kan godt lide galante mænd, men jeg sorterer altså dem fra, der bare sender et billede af deres pik, siger Irma med et grin.
-Jeg gider ikke den slags. Jeg ved, jeg er bramfri og stadigvæk står frem i medieren og fortæller om sex. Jeg er stadigvæk vild med sex, men jeg vil altså også have nærhed. Jeg har været alene siden 2013, men jeg har haft flere yngre elskere. Jeg er altså ikke til ældre mænd, det har jeg fundet ud af, siger Irma, da aldrig haft det så godt som nu.
-Jeg er ikke en gammel liderlige kælling, men en ældre viril dame, der stadigvæk har masser af lyst på livet. Det eneste jeg ved er, at jeg ikke skal bo med en mand igen – det er jeg nok blevet for sær til, fortæller Irma, der i fremtiden håber at komme til at lave mere TV og foredrag om sit liv. Sammen med sexolog Andrea Nemo, skal hun ud og holde foredrag og ældre og sexlyst. Den første gang bliver på Herlev Hospital 23.februar kl. 13.30 med titlen: Drop tantekysset og fjern spindelvævet.
”Mælkebøttetøsen” Den kærlige krigerinde, er skrevet med hjertet og med stor smerte. Den kunne dog godt have brugt en strammere redigering. Bogen kan købes for
149,- og er på 129 sider. Den kan bestilles hos boghandlerne eller på forlaget.printxpress.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top