- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Lærere tog til Zanzibar

Fire lærere på Skovbrynet Skole sammenligner skoleliv i Gladsaxe og Zanzibarsat

Af Natasja Schultz, Jakob Sundman, Klara Ewens og Oliver Jensen,
Skovbrynet Skole er en folkeskole med en international profil, der i indskolingen blandt andet arbejder under titlen: ”Hvem er jeg som verdensborger?”.
Projektet ”Verden i børnehøjde” henvender sig til elever på 2. og 3. klassetrin. Et af læringsmålene for projektet er, at eleverne får viden om, hvordan børn i en SOS-børneby på Zanzibar lever. Eleverne lærer, at der både er forskelle og ligheder i hverdags- og skolelivet i Danmark og på Zanzibar.
Projektet skal give eleverne mere viden om det at vokse op i et udviklingsland og være med til at udvikle elevernes interesse for, hvordan andre mennesker lever og bor.
Undervejs i projektet udveksler eleverne viden om deres eget liv til venskabsklassen på Zanzibar. Udvekslingen foregår på engelsk via mail, gammeldags post og skype-møder, hvor eleverne kan hilse på hinanden.
Mens eleverne holder vinterferie flyver vi til Zanzibar, for med egne øjne at se, hvordan det er at være barn og vokse op i en af SOS-børnebyerne, langt fra vores lille del af verden. Rejsen er blandt andet kommet i stand med rejsestipendier fra Danidas Oplysningsbevilling.
Vi flyver til Zanzibar for at styrke det samarbejde, der allerede er etableret med lærer Hassan Thabit, SOS Hermann Gmeiner primary and secondary school.
Besøget skal bringe lærerne fra Gladsaxe i øjenhøjde med lærere og elever på Zanzibar og skabe en varig kontakt mellem Skovbrynet Skole og Hermann Gmeiner som andre elever også kan få glæde af.
Vi har fundet videokameraet frem, så vi efterfølgende kan vise eleverne, hvordan det er at bo og gå i skole på Zanzibar. Det handler om at give eleverne en oplevelse af, at verden på samme tid er langt væk og tæt på.
Samarbejdet med lærere og elever på Zanzibar er blevet skabt med hjælp fra Globale Skolepartnerskaber, Danida og SOS-børnebyerne.