Lokal elektriker er Danmarks bedste
skills.jpg
Alexander får overrakt prisen af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Privat.
Alexander Starup Sørensen landets bedste elektrikerlærling

24-årige Alexander Strarup Sørensen er kåret som landets bedste elektrikerlærling. Det skete ved DM i Skills. Og tirsdag aften hædres han på Københavns Rådhus af overborgmester Frank Jensen og børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev på Københavns Rådhus.
DM i Skills er danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser. Her har 300 unge håndværkere fra hele landet kæmpet om at blive de bedste i deres fag. Det formåede fem københavnere, der vandt som brolægger-par, tømrer, kosmetiker og elektriker.
DM i Skills er det største uddannelsesevent i Danmark. Det giver unge håndværkere chancen for at vise deres talenter. Samtidig skærper danmarksmesterskabet elevernes faglige niveau og viser omgivelserne, hvor mangeartede muligheder erhvervsskoler tilbyder.
”Det kræver skills at tage en erhvervsuddannelse. DM giver mulighed for at vise unge menneskers begejstring, stolthed og glæde over sit fag – og samtidig viser det bredden i erhvervsuddannelsessystemet. Alle deltagerne ved Skills – og især vores danmarksmestre – er rollemodeller for alle de unge, der nu står og skal til at vælge ungdomsuddannelse.” Siger Ole Heinager, som er direktør på erhvervsskolen NEXT.

Fakta om Alexander:
Elektrikerelev Alexander Strarup Sørensen, 24 år – bosat i Søborg

Alexander Strarup Sørensen har fra torsdag den 4. til den 6. februar konkurreret mod Danmarks bedste elektrikerlærlinge og det hele kulminerede med, at Alexander blev kåret som danmarksmester ved DM i skills i elektriker uddannelsen.
På finaledagen var Alexander oppe imod 4 andre konkurrenter.
Alexander er i gang med elektriker uddannelsen hos TEC på Frederiksberg og er i lære i SIF Gruppen, som ligger i Søborg.

”Jeg er god til at holde hovedet koldt. Jeg kom bagud på min automatikopgave, men alligevel fik jeg kæmpet mig tilbage og det gav jo heldigvis bonus. Det er fedt at kunne kalde sig selv Danmarks bedste elektrikerlærling,” siger Alexander.
Alexander fortæller beskedent videre, hvordan det kan være at han vandt:
”Det skyldes jo en blanding af, at jeg har fået stor opbakning fra firmaet og fra skolen. Det er dem, der har hjulpet mig på vej. Og så de svende, jeg kører sammen med til dagligt. Det er jo deres niveau, som jeg tager med videre,”

DM i skills foregik i Fredericia i Messe C, hvor der var et besøgstal på 60.268, hvilket er ganske pænt taget i betragtning af at der var visse trafikale problemer grundet branden ved Fredericia havn.
DM i skills bliver i 2017 afholdt i Aalborg.

SIF Gruppen – beliggende i Søborg
Alexander er i lære hos SIF Gruppen. SIF Gruppen installerer og servicerer tekniske løsninger.

SIF Gruppen har haft lærlinge siden 1960 og har til dato haft 223 lærlinge gennem virksomheden. På grund af den lave arbejdsløshed inden for elektrikerfaget på 1,4 % tager SIF Gruppen i øjeblikket 37-40 lærlinge ind om året.

Det er i et samarbejde med skolen, at SIF Gruppen udvælger de kandidater, som har, hvad der skal til for at stille op til DM i Skills. Hos SIF Gruppen får lærlingen alt, hvad han eller hun har brug for af uddannelse og støtte for at nå målene.

I 2008 blev SIF Gruppen kåret til årets lærerplads af eleverne på TEC og i 2014 modtog Gladsaxe Erhvervspris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top